YouTube ve Özellikleri

YouTube ve Özellikleri

YouTube yine yeni özellikleriyle gündemde. Amerika merkezli video barındırma uygulaması YouTube onlarca yeniliğe imza attı. Bunlardan ilki GIF yapabilme özelliği. İstediğiniz bir YouTube videosunu url başına gif yazarak GIF’e dönüştürebileceksiniz. Yani URL bu şekilde olmalı: www.gifyoutube.com/. İkinci özellik ise YouTube videolarında konuşma metinlerini görebilmek. Video köşesindeki üç noktaya tıklayıp “Daha Fazla” seçeneğine basın. Oradan konuşma metinlerini seçebilrsiniz. 


Bu konuşma metinleri video yükleyicisinin üst sıralara çıkmasını ve abone sayısının artmasını sağlamaktadır. Abonelerinizi farklı yollarla da artırmanız mümkün. Youtube abone fiyatları için sitemize göz atabilirsiniz. Bir diğer özellik oynatma listeleri. Bu listeler ile videoları istediğiniz düzende saklayabilirsiniz. Ve daha da güzeli bu listeleri sevdiklerinizle paylaşabilmeniz. Var olan bir listeye yeni bir video eklemek isterseniz videonun altında bulunan “Kaydet” seçeneğine tıklayarak liste seçip ekleme işlemini yapabilirsiniz. 


Diyelim ki izlemek istediğiniz bir video var fakat vaktiniz yok. Ya da müsait bir alanda değilsiniz. O zaman da “Daha Sonra İzle” seçeneği ile videonuzu istediğiniz zaman izleyebilirsiniz. Bu özelliğin Kaydet seçeneğinden farkı paylaşıma kapalı olması. Bu iki özelliğe YouTube ana sayfasında sol üst köşeden ulaşabilirsiniz. 


Son olarak bahsedeceğimiz özellik ise YouTube videosunun istediğiniz dakikasını seçip gönderebilme özelliği. Son zamanlarda akım haline gelen video atıp şu dakikayı açar mısın viraline aslında çok da gerek yoktu. Zaten videoyu gönderirken hemen alt kısımda hangi saniyeden ya da dakikadan başlamasını istiyorsanız onu seçme seçeneği var. Videoyu paylaşırken paylaş seçeneğine tıkladıktan sonra “Başlat” butonundan istediğiniz süreyi girebilirsiniz. YouTube daha birçok özelliğe sahip. Bunlardan da daha sonraki yazılarımızda bahsedeceğiz.