YOUTUBE UZERINDEN PARA KAZANMA YOLLARI

  YouTube video paylaşımını sağlayan bir sosyal medya platformudur. Günümüzde sosyal medya sadece popülerlik için değil içerikler üreterek para kazanmak için de kullanılıyor. YouTube üzerinde de Youtuberlar içerikler üreterek bu yolu kullanmakta. Tabi bu şekilde para kazanmak için bazı yolları kullanmamız gerekiyor. Bu yazımızda “YouTube üzerinden nasıl para kazanılır? “ hakkında konuşacağız.

  YouTube da para kazanmanın şartlarından bahsedelim önce. YouTube kanalınızın 1 yıl içerisindeki izlenme süresi 4000 saatlik izlenme süresine ulaşmış olmalıdır. En az 1000 aboneye sahip olmalısınız. Bağlı bir AdSense hesabına sahip olmalısınız. Bu dört şart sağlandıktan sonra, içerik üreticilerinin YouTube’dan gelir elde etmesini sağlayan YouTube İş Ortağı Programı’na başvurarak süreci başlatabilirsiniz. Başvurunuz tamamlandıktan sonra kanalınız ve içeriklerini incelenerek para kazanma politikalarına ve topluluk kurallarına uyup uymadığınız kontrol edilecektir. Bu aşamayı da geçtiyseniz YouTube İş Ortağı Programı’na dahil olabilirsiniz. 

  YouTube da para kazanma yolları ise şu şekildedir. Birinci yol reklam vererek reklamlardan para kazanabilirsiniz. Super Chats ve Super Stickers yolları ile para kazanabilirsiniz. Ürün satarak para kazanabilirsiniz. YouTube ile bir müzik kariyerine sahip olabilir ve bu yol ile de para kazanabilirsiniz. YouTube da iş kurabilir, markalar ile anlaşmalarla yaparak para kazanabilirsiniz. Ayrıca kanal üyelikleri ile de para kazanmak mümkündür. Bu ve bunun gibi onlarca yol bulunmaktadır. Tabi bu yolların işe yaraması için yüksek etkileşimlere sahip olmalısınız. YouTube görüntüleme satın al gibi hizmetlere Igresellers.com üzerinden kolaylıkla ulaşabilir ve birçok hizmetten faydalanabilirsiniz.