YOUTUBE SHORTS NEDİR?

YOUTUBE SHORTS NEDİR?


YouTube Shorts, süresi 60 saniyeye kadar çıkabilen mikro içerikli dikey bir video formatıdır. Tüm içerik üreticileri YouTube'un oluşturma araçlarını kullanarak doğrudan YouTube uygulamasında video kaydedebilir, düzenleyebilir, videolara müzik ve metin ekleyebilir ve Shorts videoları paylaşabilirler. Shorts videoları, kısa videoların 24 saatin ardından kaybolduğu YouTube, Instagram ve Facebook Stories'in aksine içerik üreticilerinin YouTube kanallarında sonsuza dek kalır. İçerik üreticileri, görüntülemeleri ve görünürlüğü artırmak üzere Shorts videolarına popüler YouTube etiketleri de ekleyebilirler.

Tüm içerik üreticileri mobil cihazlardan ve masaüstünden Shorts videolarını izleyebilir, ancak yalnızca mobil cihazlarındaki YouTube uygulaması aracılığıyla Shorts içerikleri paylaşabilirler.


YouTube Shorts sekmesi, telefon ekranınızın alt tarafındaki ana sayfa sekmenizin yanında bulunur. Tek yapmanız gereken Shorts sekmesine dokunmak ve tıpkı TikTok ve Instagram Reels'ta yaptığınız gibi parmağınızı kaydırarak Shorts akışında gezinmektir. Kullanıcılar, bir içerik üreticisinin yüklediği tüm Shorts içeriklerini görüntülemek için onun profil resmine/adına dokunabilir.


YouTube'daki yatay videolar 16:9 en-boy oranına sahiptir. Dikey olan YouTube Shorts içerikleri içinse bu oran 9:16'dır. Videonuzun en-boy oranını değiştirmeniz mi gerekiyor? Clipchamp'in en-boy oranı değiştirme amacı ile geniş ekran YouTube videolarını kolayca dikey Shorts içeriklerine dönüştürebilirsiniz.

İçerik üreticileri ayrıca YouTube uygulaması üzerinden YouTube Shorts gönderilerine kişiselleştirilmiş Shorts başlıkları, emoji'ler, özel küçük resimler ve etiketler ekleyebilirler.


Youtube de abone, takipçi, izlenme gibi etkileşimi arttıran şeyleri satın almak artık 'smm paneller' sayesinde çok kolaylaştı. https://igresellers.com/services sitesinden Youtube izlenme satın al seçeneği ile izlenme sayınızı arttırabilirsiniz.