YOUTUBE PLATFORMU ÜZERİNDEN NASIL PARA KAZANILIR?

YOUTUBE PLATFORMU ÜZERİNDEN NASIL PARA KAZANILIR?


YouTube’dan para kazanmak, hem ülkemizde, hem de dünyada birçok insanın hayali haline geldi. Özellikle hepimizin gördüğü, dudak uçuklatıcı paralar kazanan YouTube ünlüleri, bu platformdan para kazanmanın gayet mümkün olduğunu bütün dünyaya kanıtladı. 

Tabii, internetten para kazanma konusu oldukça emek ve planlama gerektiren bir şeydir. Ama doğru bir strateji ile kesinlikle YouTube’dan para kazanmak mümkün.


YouTube İş Ortağı Programı ile Para Kazanmak:

İçerik üreticilerinin YouTube’da para kazanmak için kullanabilecekleri ilk yöntem videolarına alacakları reklamlardan veya izlemelerden para kazanmak. Bunun için ise öncelikle YouTube İş Ortağı Programı’na katılmanız gerekiyor.


YouTube İş Ortağı Programı Nedir?

YouTube İş Ortağı Programı, içerik üreticilerinin videolarında yayınlanan reklamlardan gelir elde etmesini ve daha fazla para kazanma özelliğine erişmesini sağlar. Bu program sayesinde içeriklerinize eklenen reklamlardan pay almaya başlayabilir, YouTube Premium üyelerinin içeriklerinizi izlemesinden kâr elde edebilirsiniz. 

YouTube İş Ortağı Programına Başvuru Şartları:

YouTube İş Ortağı Programı ile para kazanmaya başlamadan önce aşağıdaki şartları yerine getirmeniz beklenmektedir:


1. YouTube Para Kazanma Politikaları’nın tamamına uymak.

* YouTube İş Ortağı Programı’nın sunulduğu bir ülkede ikamet etmek.

* Topluluk Kuralları’nı ihlal ettiğinizle ilgili bir ihtar bulunmuyor olması.

* Son 12 ay içerisinde, herkese açık olan içeriklerinizin toplam izlenme süresinin en az 4.000 saat olması.

* 1.000’den fazla takipçiye sahip olmak.


YouTube Shorts Fonu ile Para Kazanmak:


Yüklediğiniz uzun videoların yanında, YouTube Shorts, yani kısa videolardan da belirli bir oranda para kazanmanız mümkün. YouTube İş Ortağı Programı’ndan farklı olarak, Shorts Fonu doğrultusunda alacağınız miktar uzun videolarınızın değil, sadece kısa videolarınızın aldığı izlenme ve etkileşime bağlıdır.


YouTube Shorts Fonu Başvuru Şartları:

* Kanalınıza son 180 gün içerisinde gerekli şartları sağlayan en az bir Shorts yüklemiş olmak.

* Kanalınızın YouTube Topluluk Kuralları, telif hakkı kuralları ve para kazanma politikalarına uygun olması.

* Kısa videolarınızın orijinal olması, yani başka sosyal medya platformlarına ait filtre ve logo içermemesi, telif haklarına uyması, başka içerik üreticilerinden alınmamış olması.

* ABD’deki içerik üreticilerinin 13 yaşından büyük olması gereklidir. Diğer ülkeler için ise içerik üreticilerinin yasal olarak reşit olması beklenmektedir.

* 13-18 yaşları arasındaki içerik üreticileri için bütün şartların bir ebeveyn/vasi tarafından kabul edilmesi ve bir ebeveyn ya da vasi tarafından AdSense hesabı oluşturulması gerekmektedir.


Ürün Ve Hizmet Satarak Para Kazanmak:


YouTube üzerinden para kazanmak denilince çoğumuzun aklına reklamlardan, veya YouTube İş Ortağı programından para kazanmak geliyor. Ancak bunun dışında bu platformdan gelir elde etmenin farklı yolları da var.

Bunlardan bir tanesi ise, YouTube kanalınızı kendi ürün ve hizmetlerinizi tanıtmak için kullanmak. 

Popüler YouTuberlar, gelirlerini artırmak için bir süredir kendi tasarladıkları t-shirt ve benzeri ürünleri e-ticaret sitelerinde satıyorlar. Doğal olarak bunun tanıtımını da YouTube üzerinden yapıyorlar. Eğer sizin de geniş bir takipçi kitleniz varsa kanalınız ile ilgili ürünler tasarlayarak satışa sunabilirsiniz.

Veya bunun tam tersini yapmanız da mümkün. YouTube kanalınız yok, ama sunduğunuz herhangi bir hizmet veya ürün listesi varsa, bir YouTube kanalı açıp, içerik üreterek reklamınızı yapabilirsiniz. Böylece yeni müşterilere erişmiş olursunuz.


Sponsorlu İçerik İle YouTube’dan Para Kazanma:


Paylaştığınız içeriğe sponsor olacak birisini bulmak başlarda biraz zor olabilir. İçeriklerinize sponsorluk almaya başlamadan, daha doğrusu bundan iyi miktarlarda para kazanmadan önce etkin bir takipçi kitlesine sahip olmanız lazım. 

Bu takipçi kitlesinin büyüklüğü de önemli. 10.000 takipçinin altındaki bir YouTube kanalı pek sponsorluk teklifi ile karşılaşmayacaktır. Bunun yanında, 50.000 takipçisi olan bir kanalla, 1.000.000 takipçisi olan bir kanalın sponsorlu içeriklerden alacağı ücretin çok farklı olacağını belirtmekte yarar var. 

YouTube kanalınız yeteri kadar büyükse, sizinle benzer hedef kitlelere sahip markalarla iletişime geçerek sponsorlu içerik üretmeyi teklif edebilirsiniz. 



Affiliate Marketing ile YouTube’dan Para Kazanma:


YouTube üzerinden para kazanmak istiyorsanız elinizde gerçekten birçok farklı imkan var. Bu imkanlardan birisi ise affiliate marketing yapmak. Son zamanlarda oldukça yaygınlaşan affiliate marketing, her türlü sosyal medya hesabı ve blogda olduğu gibi, YouTube’dan para kazanmak için de kullanılabilir.


Aslında affiliate marketing ile YouTube’dan para kazanmak, sponsorlu içerik ile para kazanmaya çok benziyor. Tek farkı, çektiğiniz videolar için değil, sattığınız ürünlere bağlı olarak para kazanmanız. 


Marka Temsilciliği Yaparak Para Kazanma:


Eğer takipçi sayınız yüksekse ve belirli bir hedef kitle tarafından tanınan, sevilen bir içerik üreticisiyseniz, marka temsilciliği yaparak YouTube’dan para kazanmayı değerlendirebilirsiniz.

Aslında marka temsilciliği yapmak, sponsorlu içerik paylaşmaya oldukça benzeyen bir gelir kazanma yöntemi. Ancak asıl farkı, markalar için tek seferlik içerik üretmek yerine, belirli bir markanın devamlı temsilcisi olarak konum almak. Kısacası, bir firmanın veya markanın sadece içeriklerinize değil, direkt olarak bütün YouTube kanalınıza sponsor olması olarak tanımlayabiliriz.

Tabii ki büyük markalarla birlikte çalışmak için sizin de benzer derecede büyük bir takipçi kitlesine sahip olmanız lazım. Fakat daha gelişme aşamasında olan markalarla iletişim kurup, onlarla birlikte büyümek de değerlendirebileceğiniz bir seçenek.


Gelir elde edebilmeniz için en büyük etkenlerden birisi olan şey paylaşımlarınızı ne kadar kişiye ulaştırabilmenizdir. Kitleniz ne kadar büyük olursa o kadar kişiye ulaştırmış olursunuz. Bunun için sizlere en kolay yolu sunan smm paneller bulunmaktadır. Smm paneller sayesinde dilediğiniz platform için dilediğiniz hizmetten yararlanabilirsiniz. Instagram takipçi satın al, YouTube abone satın al, Twitter beğeni satın al, Facebook yorum satın al, TikTok izlenme satın al ve Twitch izlenme satın al gibi birçok hizmeti sunan smm paneller kitlenizi çoğaltmak için sizlere büyük bir imkan sunmaktadır. Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.