YOUTUBE HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ

YOUTUBE HAKKINDA BİLMEDİKLERİMİZ


YouTube sayesinde isterseniz, komplo teorileri hakkında genel kültürünüzü artırabilir, isterseniz binlerce kilometre uzakta verilen bir eğitime katılabilirsiniz. Veya akşam yemeği için yeni tarif öğrenebilir ya da tüm günü farklı kedi videoları izleyerek geçirebilirsiniz. Kısacası, eğer internetteyseniz yolunuz bir şekilde bu platforma düşecektir. İşte YouTube hakkında bilmediğimiz şeyler:


-YouTube, 15 Şubat 2005 yılında 3 eski PayPal çalışanı tarafından kuruldu.

Jawed Karim, Chad Hurley ve Steve Chen isimli 3 arkadaş 15 Şubat günü internet tarihini değiştirecek bir oluşuma imza attıklarının farkında mıydı bilinmez.


-İlk video 23 Nisan 2005 tarihinde yüklendi.

Platformun kurucularından Jawed Karim'in San Diego Hayvanat Bahçesindeki görüntüleri, "Me at the zoo" ismiyle yüklendi. Bu ikonik video, YouTube'un en çok izlenen videolarından birisi üstelik halen izlenebilir.


-YouTube, başlangıçta "Tune in Hook up" isimli bir "flört" sitesi olarak tasarlanmıştı.

Ancak bu fikir başarılı olmadı. YouTube, daha sonra herhangi bir konuda video yüklenebilen bir platform haline geldi.


-Kurulduktan yalnızca 18 ay sonra Google tarafından satın alındı.

O dönem Google tarafından ödenen para ise 1,65 milyar dolardı.


-1 milyardan fazla kullanıcıya sahip. Yani neredeyse internetteki her 3 kişiden biri YouTube platformunun kullanıcısı.


-Los Angeles'ta içerik üreticilerinin ücretsiz olarak kullanabileceği bir YouTube stüdyosu bulunmaktadır. Ancak bu stüdyodan faydalanmak isteyen bir YouTuber'ın en az 10.000 abonesi olması gerekiyor.


-YouTube'daki en eski "kedi videosu" 1894 yılından kalma bir videodur. Bildiğiniz, kedi videoları internetin ve haliyle YouTube'un en sevilen videoları arasında. YouTube'da yer alan en eski kedi görüntüleri ise 184 yılındaki iki kedinin boks müsabakasını içeriyor.


-YouTube'a her dakika 100 saatten daha uzun video yükleniyor.


-YouTube'un ünlü simalarından "Grumpy Cat" 2014 yılında Oscar ödüllü oyuncu Gwyneth Paltrow daha fazla para kazandı.


-İnternette en çok girilen site Google, hemen arkasında ise YouTube var.


-YouTube'un en fazla kullanıcıya sahip olduğu ülke Amerika Birleşik Devletleridir. İkinci sırada ise Suudi Arabistan var. Bunun nedeni ise hayli ilginç, Çünkü Suudi Arabistan'da pek çok televizyon kanalı, Facebook ve Twitter yasak. Fakat ülkede YouTube'a erişim engeli yok.


-YouTube'da en çok aranan öğretici içerik "nasıl öpüşülür?


-En çok aranan listesinin ikincisi sırasında ise "kravat nasıl bağlanır" sorusu var.


-YouTube'da en çok müzik videoları izleniyor.


-YouTube'da bir kanal açan ilk önemli siyasetçi İngiltere'nin eski başbakanlarından Tony Blair idi. Blair, kendi YouTube kanalını 2007 yılında açmıştı.


-En popüler 1000 YouTube videosunun yüzde 60'ı Almanya'da yasak.


-YouTube'daki bir video 571 saat, 1 dakika ve 41 saniye boyunca devam ediyor.

Yani YouTube'un en uzun videosu 23 gün 19 saat uzunluğunda


-1 milyar izlenmeye en kısa sürede ulaşan video, İngiliz şarkıcı Adele tarafından seslendirilen "Hello" isimli şarkısıdır. Şarkı yalnızca 88 günde 1 milyar izlenmeye ulaştı.


-Yüklendiği "ilk gün en çok izlenen" video ise "Star Wars: The Force Awakens" filminin resmi teaser'ı oldu. Fragman 24 saat içerisinde 112 milyon insan tarafından izlendi.


-Youtube de abone, takipçi, izlenme gibi etkileşimi arttıran şeyleri satın almak artık 'smm paneller' sayesinde çok kolaylaştı. https://igresellers.com/services sitesinden Youtube izlenme satın al seçeneği ile izlenme sayınızı arttırabilirsiniz.



-Justin Bieber, YouTube'un ilk başarı hikayesine sahip kişilerden. Bir zamanlar YouTube'da şarkı söylediği video ile keşfedilen Bieber, bugün dünyanın en popüler ve varlıklı isimlerinden birisi haline geldi.