YOUTUBE'DA YORUMUN ÖNEMİ NEDİR?

YOUTUBE'DA YORUMUN ÖNEMİ NEDİR?


YouTube bir video barındırma sitesidir. 2005 yılında üç PayPal çalışanı tarafından kurulmuştur. YouTube içerik bakımından çok zengin bir uygulamadır. Bu sebeple kitlenizin ilgisini çekecek farklı içerikler bulmak zordur.

Gündemi sıkı takip ederek ve aktif bir sosyal yaşam sürerek içeriklerinizi geliştirebilirsiniz. 


Toplamda 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Youtube’da bir gün içerisinde 100 milyonlarca saat video izleniyor. Üstelik her yıl, bir önceki yıla göre video sayısı ve süresi de %50 oranında artıyor. Her dakika 300 saatlik video yükleniyor olması ve bu videoları izleyenlerin %60’ının yurt dışındaki kullanıcılar tarafından izleniyor olması da Youtube’un evrensel ölçekteki yaygınlığı hakkında fikir sunuyor. 75 farklı ülkede, 61 farklı dilde hizmet vererek dünyanın en yaygın sosyal mecralarından biri olmayı başaran site, sadece popüler kültür için değil, e-ticaret firmaları için de mükemmel bir pazarlama aracı halini alıyor.


Teknolojinin gelişmesi ve kullanıcı alışkanlıklarının değişmesiyle birlikte reklam verilen alanlar da farklılık göstermeye başladı. Uzun yıllar yazılı ve görsel medyada kendine yer bulan reklamlar, günümüzde sosyal medya olarak kabul edilen alanlarda oldukça önemli bir yer tutuyor. Özellikle son yıllarda mobil teknolojiler ve internet bağlantı hızlarının geliştirilmesiyle birlikte de statik reklamların yerini video gibi dinamik reklamlar almaya başladı. Dünyanın en popüler video arama motoru olan Youtube da video reklam denince akla gelen ilk alan olmayı başarmış durumda.


YouTube'daki yorumlar, topluluk oluşturmak ve üretken anlaşmazlıkları ve tartışmaları kolaylaştırmak için kritik öneme sahiptir. 


Yorumlar, içerik oluşturucuların eleştiri almasına ve içeriklerini geliştirmesine olanak tanır, YouTube algoritmasını etkiler ve kullanıcılar arasında bir topluluk duygusunu teşvik eder. İster içerik sağlayıcı ister izleyici olun, yorumlar bölümüne katılmak sitedeki deneyiminizi önemli ölçüde iyileştirebilir.


YouTube yorumlarının önemli olmasının bir başka nedeni de bir topluluk duygusu oluşturmalarıdır. Yorumlar, benzer ilgi alanlarına sahip kişilerin, kullanıcıların fikir ve görüşlerini paylaşmalarına olanak tanıyarak birbirleriyle etkileşime girmelerini ve iletişim kurmalarını sağlar. Bu, insanların duyulduğunu ve takdir edildiğini hissedebilecekleri sıcak ve kapsayıcı toplulukların kurulmasıyla sonuçlanabilir.


YouTube yorumları, izleyicilerin içerik oluşturucular ve diğer kullanıcılarla etkileşime girmesine olanak tanıyarak sohbet ve fikir alışverişi için bir forum sağlar. Birçok durumda, yorumlar içerik oluşturuculara faydalı bilgiler ve geri bildirimler sağlayarak izleyicilerinin çalışmalarıyla ilgili neleri sevip neleri sevmediklerini daha iyi anlamalarına olanak tanır. Bu veriler, gelecekte değişiklikler yapmak ve daha da iyi içerikler oluşturmak için kullanılabilir.


Ayrıca yorumlar, kullanıcılara hangi videoların önerileceğini seçen YouTube algoritmasını etkileyebilir. Bir video ne kadar çok yorum alırsa, o kadar görünür hale gelir ve başkalarına önerilme olasılığı o kadar artar. Sonuç olarak, yorumlar bir videonun başarısını değerlendirmede önemli bir unsurdur ve bir kanalın büyümesi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.


Bu konuda kısa yoldan kanalınızı büyütmenin en basit yollarından bir tanesi olarak sizlere smm paneller yardımcı olmaktadır. Bizlerde Türkiye'nin en güvenilir smm paneli olarak sizlere YouTube yorum satın alma hizmeti ile yorum sayınızı arttırarak yardımcı olabiliriz. Sizlere bu konuda yardımcı olabilmemiz için https://igresellers.com/ sitemizi ziyaret ederek güvenilir bir şekilde 7/24 Canlı Destek ile yardım alabilirsiniz.