YAPAY ZEKA İLE SOSYAL MEDYA ARASINDAKİ İLİŞKİ

YAPAY ZEKA İLE SOSYAL MEDYA ARASINDAKİ İLİŞKİ


Günümüzde yüksek frekanslı teknolojik çalışmaları ifade eden yapay zekanın yer aldığı alanları sağlık, eğitim, eğlence ve bilişim olarak sıralayabiliriz. Yapay Zeka kavramına temelinde bakıldığında, makina sistemine dayalı fiziksel ve insan zekası gerektiren işlevlerin bilişsel olarak makinaların bu işlevleri gerçekleştirdiği bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. Yapay zeka teknolojileri, günümüzün en güçlü iletişim altyapısını oluşturuyor ve hem dijital pazarlamada hem de sosyal medya mecralarında etkin bir şekilde kullanılıyor.


İnsanların olmazsa olmazı haline gelen sosyal medya araçlarının kullanımı ve bu kullanımın içinde yer alan kullanıcıyı yönlendirme, anlama ve takip etme belirli metriklerin desteği ile gerçekleşiyor. Bu metriklerin temeli ise yapay zekanın bileşenlerinden oluşuyor. Kullanıcı deneyiminin önemli bir nokta olduğunu düşündüğümüzde yapay zeka teknolojisinin sosyal medyadaki kontrol mekanizması önemini net bir şekilde anlayabiliriz. Tüm bunların neticesinde sosyal medya yöneticilerine düşen görev, yapay zekanın sosyal medyaya hakim olan rekabet ortamını analiz edebileceği ve doğru hedef kitle stratejisi oluşumuna yardımcı olacağı aynı zamanda eldeki verilere göre de kullanıcı ya da bir markayı yönlendirme yetkisine sahip olacağının bilinmesidir.


Günümüzde her işletmenin bir sosyal medya hesabı olduğunu düşünürsek her gün yoğun bir şekilde içerik paylaşılıyor. İçerik oluşumunda ise rakip işletmelerin hazır içeriklerine benzer paylaşım yapılması da olası bir durum. Yani rakibiniz bir paylaşım yaptığında sizi uyandıracak bir araç olmalı. Bu araca örnek olarak rakibinizin sosyal medyada bir gönderi paylaştığında, yapay zeka araçlarının bu paylaşımı yakalaması ve size bildirim olarak dönüş sağlaması söylenebilir. Sosyal medya dinleme araçları ile müşteri hizmetleri, pazarlama stratejileri ve ürün geliştirme aşamaları veri olarak elde edilirken bu veriler markanız için öngörüş niteliği taşır. Bu bilgilerle duyarlılık ölçümü yapay zeka ile birlikte yapılıyor. Ayrıca yapay zekanın içeriğinde bulunan 'Doğal Dil İşleme' sayesinde sosyal medyada yer alan tüm verilerinizin analiz edildiği unutulmamalıdır.


Fakat sosyal medya kullanırken yapay zekanın katkıda bulunamadığı belli şeyler vardır. Örneğin, paylaşımlarınızı yapay zeka sayesinde düzenleyebilirsiniz, fakat paylaşımlarınızın beğeni sayısını yapay zekanın yardımı ile değiştiremezsiniz. Tam da bu noktada sizlere yardımcı olabilmek açısından smm paneller devreye girmektedir. Smm paneller sosyal medya kullanıcılarına belli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetler içerisinde, ınstagram takipçi satın al, twitter beğeni satın al, YouTube abone satın al ve TikTok izlenme satın al gibi seçenekler bulunmaktadır. Türkiye'nin en güvenilir smm paneli olan https://igresellers.com/ sitemiz sdece saydığımız platformlarla sınırlı kalmayıp Instagram, Facebook, YouTube, Telegram, Twitter, TikTok, Twitch, SoundCloud ve Pinterest gibi platformlara da hizmet sunmaktadır. Sitemiz üzerinden talep ettiğiniz platform için dilediğiniz hizmetten kısa sürede büyük bir sonuç elde edebilirsiniz.