WHATSAPP KANAL ÖZELLİĞİ NEDİR?

WHATSAPP KANAL ÖZELLİĞİ NEDİR?


Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulamalarından birisi olan WhatsApp yeni özelliği olan ‘Kanallar’ özelliğini Türkiye'de erişime açtı. 


Peki WhatsApp kanallar özelliği nedir?


WhatsApp'ın yeni kanallar özelliği aslında kurum ve kuruluşların daha kolay bir şekilde kullanıcılarına ulaşmasına imkan sağlamak için yapılmıştır. Kurum ve kuruluşlar WhatsApp'ta aynı Telegram'da olduğu gibi bir kanal oluşturabiliyor. Buraya katılan kullanıcılar ise takip ettikleri kurum ve kuruluşlardan hızlı bir şekilde bilgi alabiliyor. Kanallar özelliği haber kurumlarının okuyucularına erişim için işlerini kolaylaştıracaktır. 


WhatsApp'ta kanallar özelliğini açmak için ilk önce WhatsApp Web'e giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra buradan 'Kanallar' sekmesine tıklayın ve 'Kanal Oluştur' seçeneğini seçin. Bu aşamadan sonra yönergeleri takip ederek 'Devam' seçeneğine tıklayın. Kanal isminizi belirledikten sonra simge ve açıklama ekleyerek kanalınızı açabilirsiniz. En son 'Kanal Oluştur' sekmesine tıkladığınızda kanalınız açılmış olacaktır. 


WHATSAPP KANALLAR ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR? 

WhatsApp'ın kanallar özelliğinde kurum ve kuruluşlar kullanıcılarına içerik paylaşabiliyor. Aynı zamanda kullanıcılar da ifadeler ile içeriğe yanıt verebiliyor. WhatsApp kanallardan şu içerikler paylaşılabiliyor: 

* Metinler

* Görseller

* Çıkartmalar

* Bağlantılar

* Videolar


WhatsApp’ta ilginizi çekecek kanalları aşağıdaki adımları izleyerek bulup bu kanallara katılım sağlayabilirsiniz:

WhatsApp’a giriş yaptıktan sonra ‘güncellemeler’ seçeneğine tıklayın.

Bu kısımda yer alan + butonuna basın.

‘Kanal ara’ seçeneğine tıklayıp açılan sayfada çıkan çeşitli kanal önerilerini görüntüleyebilirsiniz.

Dilerseniz arama bölümünden kanal isimleri ile arama yapabilirsiniz.

Adının yanında yeşil onay işareti bulunan kanallar WhatsApp’tan onay almış, güvenli kanalları temsil eder.

Bu adımları izleyerek istediğiniz kanalı bulup, katılabilir; dilediğiniz zaman bu kanallardan ayrılabilirsiniz.

Hem bireysel hem de kurumsal kullanıma uygun bir özellik olan ‘WhatsApp Kanallar’ ile çeşitli topluluklar oluşturma imkânınız var. Eğer kurumsal bir hesaptan kanal oluşturuyorsanız bu kanal aracılığıyla müşterilerinize / danışanlarınıza toplu mesaj gönderimi yapabilirsiniz.


Daha akıcı bir bilgi paylaşımı ve müşterilerle bağ kurma gibi olanaklar sunduğu için WhatsApp kanallar özelliğinden dijital pazarlama anlamında büyük yararlar sağlayabilirsiniz.


Sosyal medya hayatımızda bu kadar yer edindiği için, etkileşimlerimizi arttırmak adına zamanımızın büyük çoğunluğunu burada harcamaktayız. SMM paneller yardımıyla izlenme, yorum, beğeni satın alarak etkileşimlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz.  Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.