TIKTOK YASAKLANDI MI?

TIKTOK YASAKLANDI MI?


  TikTok son zamanların en popüler uygulamalarından Biridir. Kullanıcıların 15 saniyelik kısa videolar yaparak kullandığı ve birçok efektler, müzikler ile onlarca düzenleme yaparak videolarını paylaştığı bir sosyal medya uygulamasıdır. En popüler uygulamalar arasında yer alan TikTok Çin de yayınlanmış ve kısa bir zamanda en çok tercih edilen uygulamalardan biri haline gelmiştir. Bu denli büyük başarılar sağlayan TikTok diğer birçok uygulamayı da sollamıştır.

  Birçok ünlü kesiminde kullandığı TikTok uygulamasının bu büyük başarısı bazı kesimleri korkutmuştur. Bu sebeplerden dolayı birçok eleştirilere maruz kalan TikTok’a birçok tepki geldi. Bunlardan bazıları şu şekilde. Öncelikle Hindistan'da ve Endonezya’da yasaklanan TikTok’un şimdi de ABD de yasaklanması konuşuluyordu. ABD başkanı son zamanlarda yaptığı açıklamalarda TikTok’un ABD’de yasaklanacağını söyledi ve bilindiği üzere TikTok şuan ABD’de yasaklanmış durumda. Bunun en büyük sebeplerinden biri TikTok uygulamasının ABD gençleri tarafından çok fazla kullanılmasıdır. Öyle ki ABD hükümetinin bundan birçok endişesi olmuştur. Eğer uygulama Microsoft’a satılır ise bu yasak kalkacaktır. Şimdilik kesin olmasa da TikTok’un Microsoft’a satılması konuşulmaktadır.

  Her ne kadar tartışmalara neden olsa da 1 milyar kullanıcısı ile TikTok zirvede ki yerini halen korumaktadır ve bunun uzun bir süre daha bu şekilde devam edeceğine emin olabiliriz. Sizlerde TikTok’un bu popülerliğinden faydalanarak tanınırlığınızı arttırıp popülaritenizi ülke sınırlarınızdan ötesine taşıyabilirsiniz. TikTok izlenme işlemi ile TikTok üzerindeki popülerliğinizi korumaya devam edin ve her geçen gün gelişen dünyada geride kalmayın.