SPOTİFY İLE SON SES

SPOTİFY İLE SON SES


Günümüzde insanların neredeyse hepsi müzik dinlemektedir. Hepsi farklı türlerden veya farklı seslerden olsa dahi en gencimizden en yaşlımıza kadar herkes bir kere dahi olsa müzik dinlemiştir. 

Bazen hüzünlerimizi yansıtan bazen sevinçlerimizi yansıtan müzikler hayatımızın büyük bir parçası haline gelmiştir.

Her duruma her ruh haline uygun müzik bulduğundan her anımıza müziği eşlik edebiliriz.

Spotify İsveç’te merkezi bulunan bir müzik dinleme uygulamasıdır. 2006 yılında kurulmuştur. Müzik veri akışına olanak sağlar. Podcast servisi olarak kullanılır. Sony, EMI, Warner Müzik ve Universal gibi dünyaca ünlü bağımsız plak şirketlerinin bünyesindeki müziklerin yayınlanması mantığıyla çalışır. Sisteme üye olabilmek için abonelik gereklidir ve her ay belli bir ücret ödemek gerekir. 


Spotify’da çeşitli üyelik tipleri vardır. Toplumun her kesimine uygun fiyat ve özellikler barındırır. En basit şekilde Spotify Free ve Spotify Premium olarak ayrılır. Premium kendi içinde de gruplara ayrılır. Spotify Free internet bağlantısı olmadan kullanılamaz, çok sayıda reklam içerir ve müzik-ses kalitesi de premium’a göre nispeten düşüktür. Aynı zamanda istediğiniz anda istediğiniz parçayı çalma imkanı sunmamaktadır. Spotify’da da tıpkı diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi takipçi mantığı vardır. Bu da kullanıcılarda spotify takipçi satın al yöntemini araştırma ihtiyacı doğuruyor. Rekabet burada da devam ediyor çünkü. Smm paneller ile Spotify için takipçi satın alabilirsiniz. 


Spotify Premium ise yurtdışında da kullanılabilir. İstediğiniz an istediğiniz parçayı çalabilir, internete ihtiyacınız olmadan müzik dinleyebilirsiniz. Reklam kesintisi olmaz ve müzik kalitesi oldukça yüksektir. 

Spotify Premium ne işe yarar, kısa kısa avantajlarından bahsedelim.

* Gelişmiş ses kalitesi: Ücretsiz versiyona göre ses kalitesi 320kbit/s yükseliyor.

* Reklam yok: Ücretsiz versiyonda reklam dinlemek zorunda kalırken Spotify Premium reklamları kaldırıyor.

* Çevrim dışı dinleme: Ücretsiz versiyonda şarkılar indirilemezken Premium çevrim dışı dinlemeye imkan tanıyor ve şarkı indirebiliyorsun.

* Sınırsız atlama hakkı: Ücretsiz versiyonda şarkı atlayamazken Premium ile bu sınırsız hale geliyor.

* İstediğin parçayı seçip dinleme: Ücretsiz versiyonda seçili çalma listelerini kullanabilirken Premium ile diledin parçayı dinleme imkanına kavuşuyorsun.