SOSYAL PANEL NEDİR?

SOSYAL PANEL NEDİR?

 Sosyal panel, sosyal medya pazarlama paneli olarak açıklayabiliriz. Ayrıntılı bir şekilde anlatacak olursak, belirli bir ücret karşılığında sosyal platformda popülerliğe olanak sağlayan hizmetlerdir. Hizmet tek bir uygulamayla sınırlı olmayıp, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube, spotify, Pinterest, Tik Tok, ITunes, Snapchat, Twitch, Vimeo, Telegram, Linkedln, Tumblr, Periscope, SoundCloud gibi çoğu telefon kullanıcıları tarafından sık kullanılan bu türdeki tüm platformlarda kullanılabilir. 

 

 Bu platform sayesinde sosyal medya platformlarında yer alan çoğu kullanıcı istedikleri zaman sosyal panellerden  yardım alarak medyada önemli olarak görülen beğeni, takipçi, yorum, izlenme, abone, like ve görüntülenme gibi seçeneklere kolay bir şekilde erişim sağlayabilirler. Sosyal medya kullanan çoğu insan bu panelden destek almaktadır.  Bu panel sayesinde ünü  arttırıp popüler olan  fenomen, influencer, blogger, YouTuber gibi belirli bir kitleye sahip bir sürü kullanıcı ortaya çıkmaktadır.

 

Günümüzde sosyal medyada popüler olup bir üne sahip olmak büyük önem taşımaktadır.  

Örneğin instagram kullanan çoğu insan popüler olmak ve popülerliği arttırmak için reklam ve iş birliği yapmaktadır. Ayrıca sosyal medya kullanan kişiler çektikleri fotoğraf, video, reels, IGTV gibi özelliklerle dikkat çekmeye çalışmaktadırlar. İnsanlar kendilerinde hobi olarak gördükleri şeyleri paylaşarak daha fazla kişiye ulaştırmayı amaçlayıp hedef kitleyi büyütmeyi ön plana almışlardır.

Kullanıcıların ilgisini çeken bu görseller beğenildikçe başka sayfalarla paylaşılıp etiketler sayesinde erişim daha da artmaktadır. Kullanıcı bu özellikler sayesinde erişimini çoğaltıp popülerliğini ilerletebilmektedir. Yani sosyal medyada belirli bir üne sahip olabilmek için başvurabileceğiniz bir sürü yöntem vardır.