SOSYAL MEDYA ve SİBER ZORBALIK

SOSYAL MEDYA ve SİBER ZORBALIK

  Sosyal medyanın pek çok iyi yönü olduğu kadar ne yazık ki kötü yönleri de vardır. Bunlardan biri de birçoğumuzun yaşadığı siber zorbalık. Peki nedir siber zorbalık? Siber zorbalık; sosyal medya aracılığı ile bir bireyin bir başkasını kasıtlı olarak rahatsız etmesi, kötü davranması, alay etmesi gibi durumlardır. Kişiler ne yazık ki bazen çok acımasız olabiliyor. İnsanlar meslekleri, dış görünüşleri, sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlar sebebi ile siber zorbalığa uğrayabiliyor. Sosyal medya veya iletişim araçları üzerinden yapılan zorbalığı anlatan, dünyada birçok dizi veya film vardır.

  Peki ya sosyal medya bu olayları durdurmak için bir şey yapmıyor mu? Uygulamaların son zamanlarda yaptığı birçok güncelleme siber zorbalığı engelleyecek ya da en azından azaltacak etkidedir. Mesela TikTok yorum filtreleme özelliği ile seçtikleri 30 kelimenin yorumlarında bulunmalarını engelleyebiliyor. İstenildiği zaman kelime listesi değiştirilebiliyor. Yorum filtreleme özelliğine erişmek için “Gizlilik Ayarları” kısmına girmek yeterli. TikTok, Instagram, Twitter, Facebook ve benzeri birçok uygulama hesaplarını gizleyebiliyor ve aynı TikTok da olduğu gibi yorumlara sınırlandırma getirebiliyor. Sosyal medya uygulamalarının bu tip güncellemeleri ile siber zorbalıktan kurtulmak mümkün. Bu güncellemeler ile hesabınızı daha güvenli ve mutlu bir şekilde kullanacaksınızdır. Popülerliği yakalamak için çıktığınız yollarda bu tip engellerden kurtulmak da daha kolay olacak.

  Ayrıca sitemiz üzerindeki en iyi smm panel hizmetlerinden faydalanarak popülaritenizi daha kısa ve güvenli yollardan sağlayabilirsiniz. Igresellers.com. güvenilirliği ve 7/24 Canlı Destek ile sizlere  yardımcı olacaktır.