SOSYAL MEDYA VE GELENEKSEL MEDYA ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

SOSYAL MEDYA VE GELENEKSEL MEDYA ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Medya, günümüzde geleneksel ve yeni medya olarak ikiye ayrılıyor. Eski zamanlardaki önemini hızla kaybeden gazete, dergi, radyo ve televizyon gibi geleneksel medya araçları, her geçen gün önemini biraz daha artıran akıllı telefon uygulamaları, sosyal medya platformları ve internetin ardından bakıyor desek pek de abartmış olmayız.

Sosyal medya ve geleneksel medya arasındaki farklar, zaman geçtikçe biraz daha belirginleşiyor ve gazete, dergi hatta televizyon bile çoğu zaman daha az tercih edilmeye başlanıyor. 


Biliyorsunuz sosyal medya ve geleneksel medya arasındaki farklar ilk olarak radyo ile açığa çıktı. Büyüklerimizin bir zamanlar hayranlıkla takip ettiği radyo programları, televizyonunun yayın hayatına başlamasıyla daha az önemli hale geldi. Televizyon da aynı şekilde internetin kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte eski önemini yitirdi. Şu an radyo, televizyon, dergi ve gazetenin hepsi, küçük bir telefonun içine sığabiliyor. İşte, aslında yeni medya ile geleneksel medya araısndaki farklar ilk olarak böyle beliriyor.


Sosyal Medya ve Geleneksel Medya Arasındaki Farklardan En Önemlisi Etkileşim: Sosyal medya, kullanıcıların içerik oluşturmasına, paylaşmasına, sosyal ağlara dahil olmasına ve insanlarla iletişim kurmasına olanak sağlıyor. Geleneksel medya ise tek yönlü iletişim modelini kullanıyor ve etkileşime imkan tanımıyor. Dolayısıyla daha katılımcı olan yeni medya, geleneksel medyanın önüne geçiyor.


Dijital Medya ile Geleneksel Medya Arasındaki Farklardan Bir Diğeri Zaman: Dijital medyadaki tüm oluşumlar gerçek zamanlıyken geleneksel medyada önceden üretilmiş ve planlanmış içerikler sunulur. Özellikle sıcak gelişmelerde sosyal medya kullanıcılar için her zaman ilk tercih kanalı iken geleneksel medya, bu yarışta ikinci planda kalmaktadır.


Sosyal Medya Ve Geleneksel Medya Arasındaki Farklardan Biri de Pazarlama Stratejisi: Geleneksel medyada kitlesel pazarlama hakim iken sosyal medyada birebir pazarlama vardır. Yani, reklamların çoğu geleneksel medyada toplu tüketim için tasarlanır, sosyal medyada ise bireysel kullanıcılara yönelik olarak oluşturulan reklamlar bulunur. Hedef kitle her platformda farklı olduğu için Youtube, Linkedin ve Instagram gibi farklı özellikteki sosyal medya uygulamalarında farklı farklı pazarlama stratejileri yürütülür, geleneksel medyada ise böyle bir durum söz konusu değildir.


Bunun dışında sosyal medya ve geleneksel medya arasındaki farklara maliyet, geri bildirim ve kişiselleştirilmiş hedeflere uygunluk gibi kriterleri de dahil edebiliriz. Sosyal medya ve geleneksel medya ortak özelliklerinden biri, hepsinin bilgilendirme işlevi olmasıdır. Ama teknolojinin gelişmesiyle günümüzde bilgi kavramının da hem tanımı hem de özellikleri değişmiştir. Dolayısıyla artık bilgiyi, ilk önce sunan kazanmaktadır. Bu noktada n değerlendirdiğimizde farklı gelişmelerin daha hızlı aktarılabilmesi, kişilerin olaylara katkı sunabilmesi ve anlık paylaşımların yapılması ile yeni medya açık ara öne çıkmaktadır. 

Sosyal medyanın geleneksel medyadaki farkı nedir, diyenler için sunabileceğim bir diğer avantaj da maliyettir. Özellikle pazarlama stratejileri değerlendirildiğinde sosyal medyanın, geleneksel medyadan çok daha az maliyetli olduğu görülmektedir. 


Şöyle düşünün. Artık bir dizi veya film izleyeceğiniz zaman bile aklınıza sosyal platformlar, çevrim içi yayınlar geliyor. Ya da radyo dinlemek istediğiniz zaman asla konvansiyel bir radyo edinmeyi düşünmüyor, direkt olarak akıllı telefonlardaki radyo istasyonu uygulamalarına yöneliyorsunuz. Geleneksel medyada bir haber veya durumla karşılaştığınızda bunu teyit etmek veya doğruluğuna inanmak için sosyal medya platformlarından araştırmalar yapıyorsunuz.

Geleneksel medyanın size sunduğu kısıtlı imkanlarla idare etmek zorunda kalmıyorsunuz. Örneğin, televizyon, size izlemeniz için belli bir saat aralığında belli bir programı sunuyor. Sosyal medya ise size, tamamen istekleriniz doğrultusunda hareket edebilme özgürlüğü tanıyor. 


Sosyal medya hayatımızda bu kadar yer edindiği için, etkileşimlerimizi arttırmak adına zamanımızın büyük çoğunluğunu burada harcamaktayız. SMM paneller yardımıyla izlenme, yorum, beğeni satın alarak etkileşimlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz.  Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.