SOSYAL MEDYA ve GELENEKSEL MEDYA

SOSYAL MEDYA ve GELENEKSEL MEDYA

  Günümüz dünyasında insanların büyük bir çoğunluğu sosyal medya hesapları kullanmaktadır. Sosyal medya kullanıcıların en çok rağbet gösterdiği platformlar; Instagram, YouTube, Twitter, Facebook, Tik Tok gibi platformlardır. Bu uygulamalarda fotoğraf, video vb. gönderi paylaşımı, gönderilerin beğenisi ve yorumları gibi birçok etkileşim bulunmaktadır. Sosyal medya sayesinde binlerce insan birbirleri ile etkileşim halinde ayrıca kullanıcılar ilgilerini çeken alanlara kolaylıkla ulaşımı da sosyal medya üzerinden yapabiliyor. Zaman ve mekan sorunu olmadan yapılabilen bu etkileşimler insanların sosyal medya kullanımındaki en temel sebeplerinden biridir.

  Bu uygulamalar sayesinde tarih, bilim, eğitim, canlılar dünyası gibi birçok şeye kolaylıkla ulaşarak kendi gelişiminize büyük faydalar sağlayabilirsiniz. Sosyal medya gazete, televizyon gibi geleneksel medyadan farklı olarak herhangi bir bilgiye ulaşımın masrafsızlığı, erişimin herkese açık olması, uzun zaman almaması ve her türlü bilgiye erişimin hızlı olması gibi özellikler ile ayrılır. Geleneksel medyada içerik üretimi genelde özel şirketlerin ya da hükümetlerin elindedir, sosyal medyada ise içerik üretimi herkes tarafından yapılabilir. Geleneksel medya üreticileri genellikle bu alanda uzmanlaşmış insanlar tarafından oluşmaktadır ama sosyal medya kullanıcılarının deneyimli kişiler olmasına gerek yoktur. Sosyal medya kendini her geçen gün hızla yenilemektedir. Sosyal medyada da geleneksel medyada da kimseye ya da binlerce kişiye ulaşabilirsiniz.

  Paylaşımların daha çok kişi tarafından görülmesi, beğenilmesi, yorum alması daha fazla kişiye ulaşmasını sağlar. Sizlerde paylaşımlarınızın daha fazla insana ulaşmasını istiyorsanız sitemizde bunu sağlayacak birçok faktör vardır. Beğeni satın al işlemini yaparak istediğiniz sayıda gerçek beğenilere, en kısa sürede zahmetsiz bir şekilde ulaşabilirsiniz.