ONLİNE ALIŞVERİŞ İMKANI SUNAN SİTELER
Mağazaların yerini alan alışveriş sitesi gerçeği artık hayatın bir parçası oldu. Geçtiğimiz 18 ay boyunca yerinden ayrılmadan alışveriş yapabilmenin kolaylığı tüketicilerin çevrimiçi alışverişi alışkanlık haline getirmesini sağladı. Tüketicilerin yüzde 26’sı önümüzdeki süreçte mecbur kalmadıkça mağazaya gitmeyeceğini, yüzde 48’sı ise ara sıra mağazaya gitse bile ağırlıklı online alışverişe devam edeceğini belirtiyor. Kısacası evet, insanlar çevrimiçi alışverişi sevdi.
Türkiye'deki durumunu analiz ederek en sık kullanılan alışveriş sitelerini inceleyelim.
Hepsiburada:
Hemen hemen herkesin bildiği ve alışveriş yaptığı bir site olan Hepsiburada'nın tarihi oldukça eskiye dayanıyor. 1998 yılında ilk tohumları atılıyor ve 2001 yılında hizmete giriyor. O zamandan bu zamana kadar da online alışveriş sektörünün zirvesine oynamaya devam ediyor.
Hepsiburada, 30'dan fazla kategoride ve 44 milyon ürün seçeneği ile hizmet veriyor. Ayrıca içerisinde sadece teknolojik ürünler yok. Bebek bezinden tornavidaya kadar her şeyi bulabilirsiniz.
Trendyol:
2010 yılında kurulan Trendyol da hızlı bir şekilde büyüyen firmalar arasında. E-ticaret konusunda ülkemizdeki lider firmalardan demek yanlış olmayacaktır. Ayrıca Türkiye'nin ilk Decacorn'u olarak geçiyor. Değeri 10 milyar doları geçen firmalara verilen bu unvan ile Trendyol ülkemizde bir ilki başarıyor.
Trendyol, hemen hemen her üründe indirim bulabileceğiniz bir site. Hatta marka kendisini o kadar geliştirdi ki artık Trendyol etiketine sahip olan ürünlerin de satışını yapıyorlar. Bunu da oldukça uygun fiyatlı olarak yaptıklarını belirtelim. Her gün gelişen bir yapıya sahip olan Trendyol, ülkemizde bulunan en güvenilir online alışveriş siteleri arasında yer alıyor.
Sahibinden:
2000 yılından beri hizmet veren online alışveriş sitesi içerisinde hemen hemen her şeyi bulmak mümkün. Üstelik ister sıfır, ister ikinci el. Hatta ev ya da araba bile alabilirsiniz. O kadar geniş bir yelpazeden bahsediyoruz.
Site içerisinde her alandan birçok ilan bulabilirsiniz. Sahibinden de bu ilanlar arasında en ilginç ilanlar ile beraber efsane olmuş ilanları tek bir çatı altında toplamış. Eğer ki arada canınız sıkılırsa keyifli vakit geçirmek için bile bu siteyi kullanabilirsiniz.
Amazon:
Yurt dışı merkezli bir şirket olan Amazon ülkemize geldiğinden beri fırtınalar estiriyor. Oldukça uygun fiyatları, yüksek kalitedeki paketlemesi, hızlı teslimatı ve ürün seçeneği ile birçok müşteriyi kendisine çekiyor. Aynı zamanda müşteri hizmetleri konusunda da yüksek kaliteli bir servisi olduğunu söylemek mümkün.
N11:
2013 yılında hizmete giren N11 birçok satış yapan firmanın ortak çatısı olan bir site. Online alışveriş siteleri listesinde olmazsa olmazdı. Siteye kayıtlı 23 milyondan fazla kullanıcı mevcut. Bu da ne kadar büyük ve güvenilir olduklarını gösteren bir işaret aslında.
Getir:
En iyi online alışveriş sitelerinde yer alan bir başka site ise Getir oluyor. Her ne kadar listedeki diğer siteler ise birebir benzemese de günümüzde en çok kullanılan uygulamalar arasında olduğunu söylemek mümkün. Daha çok online market alışverişi yönüyle öne çıkan getir Türkiye'nin en iyi alışveriş siteleri arasında yer alıyor.
Dolap:
Dolap aslında bir Trendyol projesi. Bildiğiniz üzere Trendyol bünyesinde ikinci el ürünlerin satışı yapılmıyor. Fakat bu anlamda yelpazesini geniş tutmak isteyen Trendyol Dolap projesi ile bunu başarmış gibi gözüküyor.
İkinci el çanta, bebek kıyafetleri, aksesuarlar, oyuncaklar bulabileceğiniz gibi yeni ya da etiketli ürünleri de bulabilirsiniz. Yani site içerisinde sadece ikinci el ürünler yok. Hatta biraz dikkatli arama yaparsanız bilet bulamadığınız konserlerin biletlerine bile ulaşabilirsiniz. Ayrıca Dolap'da sadece siz bir şeyler almıyorsunuz. Başka kişilere kullanmadığınız eski ürünlerin de satışını yapabilirsiniz.
İtopya:
Bir teknoloji sitesi ile devam ediyoruz. İtopya, birçok kişinin sorunsuz bir şekilde online alışveriş yaptığı sitelerden birisi. Oldukça güvenilir olduğunu da belirtmek gerek. Zaten oyun dünyasına yakın olanlar İtopya’nın çoğu Twitch ve YouTube yayıncısının sponsorluğunu yaptığını da hatırlayacaktır.
Bilgisayar toplamaktan çok anlamayan müşterileri için de oldukça güzel bir hizmeti mevcut. "Kolay Topla" kısmına geldiğiniz zaman oynamak istediğiniz oyunu seçiyorsunuz ve İtopya size bu oyunu çalıştırabilecek bilgisayarları listeliyor. Kullanıcı dostu bu araç, teknik detaylardan anlamayanları bile memnun ediyor.
İncehesap:
İncehesap, özellikle teknoloji ürünleri bulabileceğiniz son derece güvenilir bir site. 2008 yılında kuruldu ve o dönemden beri kullanıcıları için güvenli bir alışveriş ortamı sağlıyor. Günde 2.000'in üzerinde sipariş geçiliyor. Bu da aslında ne kadar güvenilir olduğunu gösteriyor.
Nadirkitap:
Online alışveriş siteleri deyince sadece teknoloji ve kıyafet içeren siteleri yazmak olmaz. Nadirkitap, uzun zamandır aradığınız ama bir türlü bulamadığınız kitapları bulmanıza yarayan bir site.
Instagram:
Günümüzde E-Ticaret sitesi olarak da kullanılan instagram platformu da artık işletme hesapları ile markaların ürün satışlarını gerçekleştirmenize imkan sunmaktadır.
Bayiler:
Bir smm panel olan ıgresellers, bir çok sosyal platform'un beğeni, takipçi, yorum, izlenme ve abone gibi satışlarının hizmetini yapmaktadır. Bu satışlar sosyal medya kullanıcıları için büyük bir avantaj sağlamaktadır. Kısa sürede hesaplarının etkileşimini arttırarak zamandan tasarruf etmiş olurlar.
Örneğin,
Instagram üzerinden kısa vadede büyük bir kitleye sahip olup satışları arttırmak için ise smm panellere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu smm panellere örnek olarak Türkiye'nin en güvenilir smm paneli olan https://igresellers.com/ sitemizin hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.