INSTAGRAM REKLAM ÖZELLİĞİ NEDİR?

INSTAGRAM REKLAM ÖZELLİĞİ NEDİR?


Sosyal medya mecralarında en çok kullanıcısı bulunan platformlardan biri olan Instagram, reklam verenlerin de en çok tercih ettikleri platformlardan biridir. Instagram’a reklam vermek oldukça mantıklıdır çünkü Instagram’ın şu an da 1 milyar civarında kullanıcısı bulunmaktadır. Sahip olduğu geniş kullanıcı kitlesiyle en büyük sosyal medya mecraları arasında 3. sırada yer alıyor. Bu sayının, aktif kullanıcı sayısı olduğunu da belirtmek gerekir.


Instagram’da reklam vermek, daha hedefli ve geniş bir kitleye ulaşabilmek adına Instagram platformuna ödeme yaparak sponsorlu içerikler yayınlama yöntemi. Bir işletme ya da kişisel bir hesaptan reklam verme olanağı var. Ve reklam vermenizin farklı birçok amacı olabilir. Yine de genellikle marka bilinirliğini artırmak, mevcut potansiyel müşterileri dönüştürmek ve potansiyel müşterilere ulaşmak adına reklam veriliyor.

Instagram görsel bir platform olduğu için, metin odaklı reklamlar yerine, hedef kitlenize ulaşmak üzere bir ya da birden çok resim ve video kullanılıyor.


Diğer sosyal medya platformlarında olduğu gibi Instagram’da pazarlama yaparken farklı kriterlere göre hedeflemeler yapma imkanınız var. Böylece Instagram’ın küresel kullanıcı kitlesi nerede yoğunlaşmış olursa olsun, siz reklamlarınızı kendi hedef kitlenizin karşısına çıkacak şekilde ayarlayabiliyorsunuz.

Bu noktada reklam verenlerin bilmesi gereken önemli bir bilgi var: Instagram, reklam için kullanacağı demografik verileri Facebook’tan alıyor. Böylece niş bir kitleyi hedeflemek istiyorsanız elinizde süper değerli bir veri var oluyor ve kapsamlı bir şekilde demografik hedefleme yapabiliyorsunuz.


Peki ya nasıl kullanılıyor?

Instagram reklamları, hem Meta Reklam Yöneticisi kullanılarak hem de doğrudan Instagram uygulaması üzerinden verilebiliyor. Instagram uygulaması üzerinden nasıl reklam verilir bir bakalım.


Profilinizdeki Reklam Araçları bölümünden reklam düzenlemeleri yapılıyor.


Bu araç üzerinden öne çıkan bir gönderinizin tanıtımını yapabilirsiniz ya da başka bir gönderi seçebilirsiniz. Fakat Meta Reklam Yöneticisi’nde olduğu gibi burada sıfırdan reklam gönderisi tasarlama şansınız yok.

Geçmiş reklamlarınızı görüntüleme ve tekrar öne çıkarma seçeneği var. Bu seçenekte reklamlarınızın dönüşümlerini de görüntüleme şansınız var.



Reklam ücretleri:

Instagram’da reklam vermenin maliyetleri çeşitli faktörlere göre belirlenir. İzleyici kitlesi, reklamın yayınlanacağı saat, gün, gün sayısı gibi değişenler var.

Ücretlendirme ise TBM (tıklama başına maliyet) ve BGBM (Bin gösterim başına maliyet) şeklinde ikiye ayrılıyor. Fiyatlar da bu modellere göre belirlenir.

Bu noktada avantajlı olan, reklam verenin bütçesini nasıl tahsis edeceği konusunda kontrol sahibi olması. Örnek olarak; günlük harcama miktarını sınırlandırmak istiyorsanız bir günlük bütçe belirlemek mümkün. Ya da ayırdığınız bütçe bitene kadar yayınlanacak bir reklam oluşturma seçeneğiniz var.

Instagram’daki reklam harcamalarınızı kontrol etmenin farklı yolları da var. Reklamınızın zamanını planlayarak, gün içinde hangi saatler arasında yayında olacağını belirlemek gibi. Aynı şekilde reklam optimizasyon yönteminizi belirlemek ya da teklif stratejinizi ayarlamak da bunlar arasında.


Instagram hesabınızın kitlesini çoğaltmanın daha kısa yolları da bulunmaktadır. Bu konuda devreye smm paneller girmektedir. Smm paneller, dilediğiniz platform üzerinden beğeni, yorum, takipçi, izlenme ve abone satın alma hizmetleri sunmaktadır. Bu sayede dilediğiniz kadar takipçi satın alabilir ve hesabınıza daha fazla kişinin ulaşmasını sağlamış olursunuz. Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.