INSTAGRAM KALİTELİ HİKAYE ÖNERİLERİ

INSTAGRAM KALİTELİ HİKAYE ÖNERİLERİ


Sosyal medya, günlük yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir ve Instagram, sosyal medyanın önemli bir bileşenidir. Fotoğraf ve video paylaşım platformu olarak popülerlik kazanan Instagram, birçok özelliği ve kullanım kolaylığı ile hem bireysel kullanıcıların hem de işletmelerin ilgisini çekmektedir.


Bu bloğumuzda Instagram’ın temel özellikleri arasında yer alan, hikaye özelliğini ve nasıl kaliteli hikayeler paylaşacağını konuşacağız.

Günümüze kadar birçok varyasyona uğrayan hikaye özelliğine birçok kullanım fırsatı getirildi. Hal böyle olunca Instagram üzerinde beğenilme kaygısı da artmaya başlamıştır. Her gün gelen yeni özelliklerle farklı ve ilgi çekici Instagram hikayeleri oluşturmak Instagram takipçilerinin ilgisini çekmiştir.


İçerik Zenginliği Renk Ahengine Dikkat Edin: 


Hikayenin içeriği ve paylaşımların niteliği ne olursa olsun kullanılan renk ahengi ile dikkat çekmeli. Butik türevi bir Instagram sayfanız olduğunu düşünün. Son zamanlarda vintage ürünlerin ağırlıklı olarak tercih edildiğini biliyor olmalısınız. Ürünlerin tanıtımlarını yapacağınız hikayelerde eskitme filtreler kullanarak nostaljik bir hava verebilirsiniz. Bunun için Instagram story filtreleri size yardımcı olacaktır. Hatta olayı biraz içselleştirip koleksiyonunuzda bulunan kıyafetleri gösterdiğiniz video içerikli hikayelerde, konsepte uygun şarkılar ekleyerek hikâyeyi hareketlendirebilirsiniz. 


Logo Kullanın: 

Hikayelerinizde ürün tanıtımlarında mutlaka logonuza yer verin. Unutmaması gereken bir konu var ki insanların aklında metinden çok resim kalır. Güven veren bir logo tasarımına müşteriyi boğmadan hikayelerinizde yer vermeniz ürün marka eşleşmesi sağlayacak ve bir kod niteliğinde müşterinin biliç altında kalacaktır. Bu anlamda logo ve Instagram story tasarımı Instagram hikaye izlenme sayılarınızın yükselmesi için oldukça önemli konulardır. 


Rehber İçerikler: 

Hikayelerinizde rehber içerikler kullanın. Her gün belli bir konsepte tabi olarak bir adım içeren hikayeler kullanabilirsiniz. Birbirinin devamı niteliğinde yapacağınız paylaşımlar hem beklenti hem de merak uyandırmaya yardımcı olacaktır. Örneğin bir diyetisyensiniz ve online danışmanlık hizmeti pazarladığınız bir Instagram sayfasını yönetmektesiniz. Her gün story de günlük yemek listeleri ya da besinlerin kalori değerleri hakkında ilgi çekici paylaşımlarda bulunabilirsiniz. 


Kampanyalar: 

Hikayelerinizde kampanyalarınız için geri sayım özelliğini kullanın. Instagram hikayelerinde kullanabileceğiniz geri sayım özelliği ile belli bir süre dahilindeki kampanyalarınızı duyurabilirsiniz. Kampanyanın detayları hakkında ayrıntı vermeden dikkat çekici başlıklar kullanmak işinizi fazlasıyla görecektir. 


Çekiliş ve Benzeri Aktiviteler İle Kullanıcıyla Etkileşim Kurun:

İndirim kuponları ya da çekiliş paylaşımları

Bir e-ticaret sitesi yönetiyorsanız,  yıllık gelirinizden minimal seviyedeki bir bütçeyi çekiliş ve kuponlar için kullanabilirsiniz. Çekilişlerin son katılım tarihlerini zaman limitleyici hikâye özellikleri ile vurgulu bir hale getirebilirsiniz. Instagram içerisinde bu hamla tanınmanız ve ilgi çekmeniz adına oldukça önemlidir.  


Paylaşımların Ürüne Yönlendirilmesi:

Instagram paylaşımlarını ürüne yönlendirecek şekilde dizayn edin. Yeni gelen her ürününüzden takipçinizi haberdar etmeniz oldukça önemlidir. Bunun yanında ekstra olarak ürünlerin satışını gerçekleştirdiğiniz siteye ya da paylaşıma yönlendirmeniz, potansiyel müşteri açısından alışverişi büyük oranda kolaylaştıracaktır. Fakat bu özellikten ancak Instagram’da 10 bin takipçi barajını geçtiğinizde faydalanabildiğinizi de hatırlatmak isteriz. Bu barajı kolaylıkla geçmeniz açısından sizlere smm panelleri önerebilirim. Smm paneller sayesinde Instagram platformu için dilediğiniz sayıda takipçi, beğeni, yorum ve izlenme satın alabilirsiniz. https://igresellers.com/ sitemiz üzerinden instagram takipçi satın al hizmeti ile 10 bin takipçi barajını da kolaylıkla geçmiş olacaksınız.


Anketlerin Kullanımı:

Hikayeler üzerinden anketler düzenleyin. Müşterinin öneri ve görüşlerini almak her zaman olumlu ön izlenimler yaratmıştır. Anket gibi yapacağınız interaktif paylaşımlar bunu büyük oranda destekler niteliktedir.  


Konu Etiketleri:

Hikayelerde konu etiketlerine yer verin. Instagram hashtag olarak bildiğimiz etiketleri paylaşımınız tasarımını geri planda bırakmayacak şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin #blackfriday etiketini indirim zamanlarında kullanmayı tercih etmeniz sayfanızın görünürlüğünü arttırmaya yardımcı olur.