INSTAGRAM İŞLETME ÖZELLİĞİ NEDİR? NASIL KULLANILIR?

INSTAGRAM İŞLETME ÖZELLİĞİ NEDİR? NASIL KULLANILIR?


Yirmi birinci yüzyılın çok belirgin bir şekilde ortaya koyduğu, iletişim ve teknoloji çağı olarak adlandırılmasındaki en temel etkenlerin başında hiç kuşkusuz internet ve internetin temel altyapısını oluşturan sosyal medya gelmektedir. Bilgi ve teknoloji çağı olarak isimlendirilen yirmi birinci yüzyılda, bilişim teknolojilerinde meydana gelen gelişmeler, kişilerarası etkileşimi ve sosyal, ekonomik ve kültürel yaşamı yeniden biçimlendirmektedir. Yeni iletişim teknolojileri, insanlara, duygu ve düşüncelerini paylaştıkları fırsatları ortaya koyan bir medya imkânı sunmaktadır. Sosyal medya olarak isimlendirilen bu imkan, günümüzde hızla yükselen bir etki alanına sahiptir. Bu yönüyle, aynı zamanda toplumda yükselen değerler arasında yerini hızla almaktadır. Dijital dünyanın sürekli gelişen ve değişen yapısında, işletmelerin ve markaların başarısı, güçlü bir çevrim içi varlıkla doğrudan bağlantılıdır. 


Instagram işletme hesabı, normal profillerden farklı olarak işletme sahiplerinin Instagram takipçileri ile daha hızlı temas kurmasını ve istatistikleri takip etmesini öngören yeni bir Instagram hesap türüdür. Özellikle de Instagram'da satış yapmak isteyen işletme sahiplerine, profil sayfalarına "iletişime geç" butonu ekleme özelliği sunması şu an için işletme hesaplarının en öne çıkan özelliği.


İşletme hesabına nasıl geçilir?

1. Öncelikle Instagram hesabınıza giriş yapınız.

2. Hesabınızın sağ üst kısımında bulunan ayarlar bölümünde göreceğiniz 'İşletme Hesabına Geçiş Yap' bölümüne tıklamanız gerekmektedir.

3. Karşınıza çıkacak yeni bir pencerede ve işletme hesabına geçiş yaptığınızda hangi özellikleri kullanabileceğinizi gösteren bir açıklama göreceksiniz. Ekranınızı sola doğru kaydırarak bu açıklamaları okuyabilirsiniz.

4. Bu adımları tamamladıktan sonra yapacağınız en önemli aşama olan hesabınızı işletmenizin Facebook sayfasınabağlamanız. Bunun için öncelikle markanız adına bir Facebook sayfası kurmanız gerekir.

5. Mağazanızın açık olduğu çalışma saatlerini, müşterilerin size ulaşabilecekleri iletişim bilgilerinizi ve açık adresiniz gibi bilgileri paylaşmanız da işletmenizin görünür olması için önemlidir.

6. Tüm bu işlemler sonrasında Instagram'da işletme profiline geçmiş olacaksınız ve bunun için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Böylelikle markanız adına oluşturduğunuz içerikleri ve ürünleri Facebook ve Instagram üzerinden aynı anda reklamını verebilirsiniz.


Peki Ya İşletme Hesabı Ne Gibi Özellikler Sunmaktadır?


-Etkileşimleri kolayca denetleyebilir ve istatistiklerinize bakabilirsiniz.

-Marka sahipleriyle kolayca iletişime geçebilirsiniz.

-Hedef kitlenizi belirleyip, daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.

-Reklamlar yayınlayıp işinizi tanıtabilirsiniz.

-Paylaşımlarınızın günlük veya haftalık kaç kullanıcıya ulaştığını görebilirsiniz

-Adres bilgilerinizi de profilinizde göstererek yol tarifi seçeneğini sunmak, bu özelliklerin avantajlarındandır.

-Sadece seçtiğiniz gönderiyi beğenen kullanıcıların sayısını görebilirsiniz.

-Beğenenlerde olduğu gibi yorumları da gönderiye özel gösterilir.

-Kaydetme özelliği, gönderinizi kaydetmiş olan tekil kullanıcı hesap sayılarını gösterir.

-Etkileşim özelliği, profilinize ya da gönderilerinize toplan tıklanma sayınızı gösterir.

-Keşfet özelliği, sizi takip etmeyen hesapların önüne çıkarır ve hesabınıza erişim olanağı verir. Size keşfet özelliği ile ulaşmış olan hesapların sayısını da görebilirsiniz.


İşletme hesabına geçiş yaparken sizler için en önemli etken takipçi sayınızdır. Takipçi sayınız ne kadar fazla ise paylaşımlarınızı o kadar fazla kişiye ulaştırmış olursunuz. Takipçi sayınızı arttırmak için smm panellerden destek almanız mümkündür. 

Bunun için https://igresellers.com/ sitemizi ziyaret edebilir, ınstagram takipçi satın al hizmetimizden yararlanarak kısa sürede istediğiniz sayıda takipçiye ulaşabilirsiniz.