INSTAGRAM ARŞİVİ NEDİR? NASIL KULLANILIR?

INSTAGRAM ARŞİVİ NEDİR? NASIL KULLANILIR?


Instagram arşiv kullanıcılara yüklenmiş fotoğraf ya da videoları silmeden profilde gösterimden kaldırmaya yarayan son özelliktir. Bu özellik sayesinde profilinizde istediğiniz gönderinin görünmesine istemediklerinizin gizlenmesine izin verebilirsiniz. İnstagram arşiv bölümünde sadece kullanıcıların gördüğü bir klasör oluşturulabilir.

Arşiv özelliğinde hem hikaye hem de akıştaki diğer gönderiler için ayrı klasör seçenekleri mevcuttur. İnstagram hikaye özelliği 24 saat içinde kaybolmaya programlı olduğu için arşivlemek bu özellik için kullanışlı olmaktadır. Hikaye gösterimden kalksa bile kullanıcı o hikayeyi arşiv klasöründe görüntüleyebilir. İnstagram arşivlenen fotolar ve videolar arşiv klasöründen kolaylıkla kaldırılabilir ve ya indirilebilir.


Instagram arşiv özelliğini kullanabilmek için hikaye ve gönderi için ayrı yöntemler vardır. Hikaye arşivlemek için instagram ‘’Ayarlar’’ bölümünden hikaye ayarlarını seçmek gerekir. Hikaye ayarları kısmında ‘’Arşive Kaydet’’ seçeneğini aktif hale getirmek yeterlidir. Bundan sonra kullanıcının yükleyeceği bütün hikayeler arşive kaydedilecektir.

İnstagramda görünmesini istemediğiniz fotoğraf ve ya vidolarınız için ise tek tek işlem yapmanız gerekmektedir. Profilinize girip arşivlemek istediğiniz gönderinin sağ üst köşesinde üst üste duran üç noktaya tıklamanız gerekmektedir. Burada ‘’Arşivle’’ seçeneğini seçerek gönderiyi arşivleyebilirsiniz


Arşivlenen fotoğraf nasıl geri getirilir?

Profilinizden ulaştığınınız arşivinizden, yine aynı işlemleri tekrarlayarak, fotoğrafı ‘profilde göster’ seçeneği sayesinde, eskiden olduğu yerde ve şekilde yeniden paylaşabilirsiniz.


Kısacası silmeye kıyamadığınız, görmeye de dayanamadığınız, eski sevgilinizle ya da yakın arkadaşınızla olan tüm fotoğraflardan bu özellik sayesinde kurtulabilirsiniz. Üstelik barıştığınız anda da sanki hiç silmemişsiniz gibi, instagram profilinizdeki eski yerlerine döndürebilirsiniz.


Sosyal medya hayatımızda bu kadar yer edindiği için, etkileşimlerimizi arttırmak adına zamanımızın büyük çoğunluğunu burada harcamaktayız. SMM paneller yardımıyla izlenme, yorum, beğeni satın alarak etkileşimlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz.  Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.