IGTV NEDIR?  NASIL KULLANILIR?

IGTV NEDIR? NASIL KULLANILIR?

  Her geçen gün kendini yenileyen Instagramın 20 Haziran 2018 yılında yaptığı güncelleme ile artık bir dakikadan daha uzun videolar paylaşabiliyoruz. Bu yapılan güncellemenin adı IGTV’dir. Instagram tarafından sağlanan bağımsız bir video uygulamasıdır. Mobil cihazlarda 15 dakikaya kadar video paylaşılabilirken, masaüstü web tarayıcıları ile 60 dakikaya kadar video yüklemeleri yapmak mümkündür. Keşfet bölümünden herhangi bir IGTV videosu aranarak izlenilebilir.

  Instagram yaptığı bu güncelleme ile büyük ilgi görmüş ve YouTube’a da rakip olmuştur. IGTV’nin storylerden farkı kalıcı olmasıdır. Storyler 24 saat sonra silinirken IGTV videoları profilde kalır. Uzun video yüklemeyi sağlamasının yanında hesabı gizli olmayan herkesin IGTV videolarını görebilmeniz sağlanmıştır. Bu güncelleme ile Instagram birçok eksik yanını kapatmıştır. Dikey yani tam ekran olarak videolar izlememizi de sağlamıştır.IGTV videolarında pek çok içerik vardır. Dizi sahneleri, müzik videoları, kolajlar, editler, komedi videoları, yemek yapma videoları gibi birçok içerik vardır. Paylaştığınız videoları Facebook hesabınızda paylaşmanızı sağlayan yönlendirmeler de bulunmaktadır.

  IGTV’ye giriş yapabilmek için play store ya da app store üzerinden IGTV uygulamasını indirmemiz gerekiyor. Kullanıcıların IGTV ile ilgili taleplerinde biri, Instagram story veya diğer özellikler de olduğu gibi yeni bir uygulama indirmeden, Instagram üzerinden İGTV video paylaşımı yapabilmektir. Instagramın ilerleyen zamanlarda bununla ilgili çalışmalar yapacağını düşünüyoruz. Instagram’ın yaptığı bu güncellemelerden sizlerinde faydalanmasını istediğimiz için Instagram takipçi satma gibi hizmetleri sizler için bünyemizde barındırıyoruz. Sizlerde bu hizmetlerden faydalanarak Instagram’ı daha iyi kullanabilirsiniz.