HANGİ SOSYAL MEDYA PLATFORMU İLE FOTOĞRAF SATIŞI YAPILABİLİR?

HANGİ SOSYAL MEDYA PLATFORMU İLE FOTOĞRAF SATIŞI YAPILABİLİR?


Başlıca örnek verecek olursak fotoğraf satışı için en sık kullanılan uygulama olarak Pinterest platformunu sunabiliriz. 


Pinterest 2009 yılında Ben Silbermann, Evan Sharp ve Paul Sciarra tarafından kurulan bir görsel paylaşım ve keşif platformudur. 250 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Pinterest, pano sistemi ile çalışır, burada paylaşım yapacak olan kişi ve işletmeler panolar açar ve benzer paylaşımları aynı panolarda toplar. Yapılan her paylaşıma da pin ad verilir.


Aklınıza gelebilecek her şeyin fotoğrafını bu platformda bulabilirsiniz. Moda, Ev ve Dekorasyon, Sanat, Yemek Tarifi, Sağlık, Spor, Ekran fotoğrafları ve Seyahat gibi alanlar pinterestte geniş içerik yelpazesi bulunan alanlardır. Herhangi bir konuda ilham almak, yeni ürün aramak ve farklı görsellere ulaşmak isteyen kişiler genellikle pinteresti oldukça çok kullanır.

Yeni bir ürün arayışı içerisinde olan kişiler Pinterest kullanarak fikir edinmekte ve beğendiği ürünleri satın alma eğilimi göstermektedir. Bu da e-ticaret yapan markaların Pinterest'ten Para Kazanmasını kolaylaştırmaktadır.


Pinterest'te satış yapmanın birçok yolu vardır. Bu nedenle, satışlara başlamadan önce bir sosyal medya stratejisi oluşturmanız önemlidir.


Hedef kitlenizi tanımlayın


Pinterest'ten en iyi şekilde yararlanmak için öncelikle hedef kitlenizi anlamanız gerekir. Göz önünde bulundurmanız gereken bazı faktörler konum, ilgi alanları, gelir, iş profili ve yaş grubunu içerir.


Pinterest işletme hesabı oluşturun


Bir sonraki adımda, bir Pinterest işletme hesabınızı oluşturmanız gerekir. Kişisel bir hesaba sahip olmak, yalnızca pinleri kaydetmenize ve trend olan konuları görmenize izin verdiği için sınırlayıcı olabilir. Öte yandan, bir işletme hesabı en iyi pinleri ortaya çıkarır, ihtiyacınız olan analitik verilere erişim sunar ve platformda reklam vermenize olanak tanır.


Yüksek kaliteli görseller kullanın


İçeriklerinizi Pinterest SEO'ya göre düzenleyin


Zengin pinler oluşturun


Pin tanıtımlarından yararlanın


Ürün pinlerini kataloglara yerleştirin


Müşteri deneyimlerinizi paylaşın


Yayınlamalarınızı otomatikleştirmek için bir içerik zamanlayıcı kullanın


İçeriğiniz için doğru etiketleri (hashtag) kullanın


Çoğu platformlarda olduğu gibi, Pinterest'te de büyük bir etkileşime sahip olabilmek için büyük bir kitleye sahip olmanız gerekmektedir. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için https://igresellers.com sitemiz üzerinden smm panel hizmetleri ile takipçi ve beğeni satın alarak daha büyük bir kitleye sahip olabilir ve hedef kitleye ulaşabilirsiniz.