HABER KAYNAĞI OLARAK KULLANILAN SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI

HABER KAYNAĞI OLARAK KULLANILAN SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI


Bu günlerde en çok haber kaynağı olarak kullanılan sosyal medya platformu şüphesiz Twitter'dır. Twitter, haberlerin hızla yayılmasını sağlayan bir platformdur. Kullanıcılar, 280 karakterle sınırlı olan tweetler üzerinden haberleri paylaşabilmekte ve takipçileriyle paylaşımlar üzerinden etkileşime geçebilmektedir. Gazeteciler, haber ajansları ve haber organizasyonları da Twitter hesapları üzerinden güncel bilgileri anında paylaşmaktadır.


Bir diğer önemli haber kaynağı olarak kullanılan sosyal medya platformu Facebook'un milyarlarca kullanıcısı bulunmakta ve haberlerin hızlı bir şekilde yayılmasını sağlamaktadır. Birçok haber organizasyonu, gazeteci ve haber ajansı Facebook sayfaları üzerinden güncel bilgileri paylaşmakta ve okuyucularla etkileşim halinde olmaktadır. Ayrıca Facebook, haberleri sadece haber kaynaklarından değil, aynı zamanda kullanıcıların da kendi paylaşımları üzerinden alıp yayabilme özelliğine sahiptir.

 

Instagram da son yıllarda haber kaynağı olarak önem kazanmıştır. Birçok gazeteci, haber organizasyonu ve yayıncı kuruluş, Instagram hesapları üzerinden görüntülü ve görsel haberleri paylaşmakta ve takipçileriyle bunlar üzerinden etkileşime geçmektedir. Bunun yanı sıra, "Instagram Hikayeleri" özelliği haber kuruluşlarına, haberlerini daha kısa sürede ve daha hızlı bir şekilde paylaşma imkanı vermektedir.


Elbette, LinkedIn, Pinterest, Tumblr ve diğer sosyal medya platformları da haber kaynağı olarak kullanılan platformlar arasındadır. Her platformun kendine özgü avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır ve haber kaynakları, hedef kitlelerine uygun olanları seçmektedir.


Gazetecilik ve haber organizasyonları bu platformları kullanarak güncel bilgileri takipçileriyle paylaşmakta, etkileşimde bulunmakta ve haberlerini daha geniş kitlelere ulaştırmaktadır. Ulaştırmak istediğiniz haberlerin kitlesini büyütmek isterseniz SMM paneller bu konuda yardımcı olacaktır. Smm panel hizmetleri daha hızlı ve kısa yoldan etkileşimlerinizi arttıracaktır. Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir. https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.