GENÇLER SOSYAL MEDYAYI NE KADAR SIK KULLANIYOR?

GENÇLER SOSYAL MEDYAYI NE KADAR SIK KULLANIYOR?


Günümüzde sosyal medya platformları 7 den 70 e oldukça aktif bir şekilde kullanılmaktadır. Günümüz şartları gereğince teknolojiyle büyüyen çocuklar bu sürece daha kolay bir şekilde uyum sağlamaktadırlar. Dolayısıyla teknoloji çağında yetişen çocuklar sosyal medyada daha fazla vakit geçirmektedir.


ABD’nin Florida eyaleti temsilcileri bu konuda yeni bir tasarı ortaya atmış ve onaylanmıştır. 

Peki ya bu tasarı nedir? Neler içermektedir?


Florida Temsilciler Meclisi, Cumhuriyetçi üyelerinin sunduğu ve 16 yaş altındaki çocukların ailelerin onayına bakılmaksızın sosyal medya kullanımının yasaklanmasını öngören tasarıyı oyladı.

Tasarı, 13 "hayır" oyuna karşı 106 "evet" oyu ile kabul edildi.

Hangi sosyal medya şirketlerinin söz konusu yasaklardan etkileneceğine dair liste verilmezken "kullanıcı eylemlerini takip eden, çocukların içerik yüklemesine ve diğer kullanıcılarla temasa geçmesine izin veren ve bağımlılık yapıcı içerikler bulunduran" tüm platformların bu yasa kapsamında olduğu belirtildi.

Tasarının sponsorlarından Tyler Sirois, yaptığı konuşmada, "(Sosyal medya şirketleri) Büyüme çağındaki çocuklardan yararlanıyorlar. Bu onların iş modeli. Bunu neden mi yapıyorlar? Platformlarının sağladığı her otomatik oynatma, her beğeni, her bildirimdeki dopamin ile çocuklarımızı kancalarında tutmak için." ifadesini kullandı.

Tasarı, sosyal medya şirketlerinden, 16 yaş altındaki çocukların kullandığı tespit edilen hesapları kapatmasını talep ediyor.

Söz konusu tasarının yasalaşması için Florida Valisi Ron DeSantis'in onayı gerekiyor.


Öte yandan Facebook ve Instagram da dahil birçok sosyal medya platformunu bünyesinde barındıran Meta'dan yapılan açıklamada, Florida Temsilciler Meclisine bu konuda yasaktan ziyade başka bir çözüm bulunması çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Birçok genç, şu anda internetten ve uygulamalardan yarı zamanlı işler, yüksek öğretim, dini toplantılar ve askeri hizmetler gibi pek çok alanda bilgi almak için yararlanıyor. 16 yaş altındakilerin sosyal medya kullanımını yasaklayarak, gençleri diğer bölgelerdeki yaşıtlarından daha dezavantajlı duruma düşme tehlikesine atıyorsunuz." ifadesi kullanıldı.


Gençler için gelişim açısından olumlu bir karar olan sosyal medya kısıtlaması ne gibi yararlar ve zararlar getirecek henüz bilinemez. Fakat olumlu yönünden bakarsak gençlerin belli bir yaşa kadar sosyal medya bağımlısı olmadan daha sağlıklı bir hayat sürecekleri kesin görülmektedir. 


Sadece gençler açısından düşünülmesi bizlere bencillik olacaktır. Yaşımız kaç olursa olsun sosyal medyada fazla vakit geçirmek her yaş için sağlığı açısından yararlı değildir. 

Fakat günümüzde işini sosyal medya üzerinden yapıp gelirini belli platformlar sayesinde sağlayan bir çok birey bulunmaktadır. Gelirimizi kazanıyor olsak dahi sosyal medyada daha az vakit geçirmenin yollarını bulmamız gerekmektedir. Örneğin ınstagram platformundan içerik üreterek gelir elde ediyorsanız, hesabınızın etkileşimini arttırabilmeniz açısından takipçi, yorum ve beğeni kazanmanız gerekmektedir ve buna uzun vadede zaman ayırmanız gerekir.


SMM paneller yardımıyla izlenme, yorum, beğeni satın alarak etkileşimlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz. Bu sayede sosyal medyada daha az vakit geçirmiş olacaksınız. Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.