GELECEĞİN MESLEKLERİ NELERDİR?

GELECEĞİN MESLEKLERİ NELERDİR?


Hızla ilerleyen teknoloji hayatımızı oldukça etkiler hale gelmiştir. Günlük hayatımızda rutinlerimize karışan teknoloji geleceğimize baktığımızda da en büyük farklılıkları beraberinde getirmektedir. Teknoloji okul hayatımızda, iş hayatımızda, sosyal hayatlarımızda ve kişisel alanlarımızda kullanılır hale gelmiş, gün geçtikçe de daha fazla ilgi çekmeye devam etmektedir. Hayatımızın büyük bir kısmını kolaylaştırıp pratikleştirmiş olması sebebiyle oldukça seven ve geleceğine karşı meraklı bir nesil oluşturmuştur. Bununla birlikte, insanların akıllarına gelecekte nasıl ilerleyeceğine dair sorular gelmektedir. Geleceğin arabaları nasıl olacak? Teknoloji geliştikçe eğitim hayatının geleceği nasıl olacak? Geleceğin meslekleri neler olacak? Bu gibi sorular insanları daha fazla meraka düşürmektedir.


Gelin sizlerle beraber geleceğin meslekleri hakkında konuşalım. 

Geleceğin Meslekleri Nelerdir?

2023 yılının son aylarındayız ve sadece bu yıl içerisinde teknoloji bir çok konuda çığır aşmış durumdadır. Elektrikli araçlar, pratik robot komutları ile yönetilen ev aletleri, çok yönlü telefonlar, insan benzeri robotlar ve daha bir çok konuda gelişmiş düzeyde teknolojik aletler üretilmiştir. Gün geçtikçe yeni şeyler üretildiğini görünce teknolojinin bir sınırı olmadığını söylemek yanlış bir söylem olmayacaktır. 

Birçok ülkede salgın haline gelen pandemi döneminde özellikle iş ve eğitim hayatlarında büyük bir fark oluşmuştur. Eğitim hayatı uzaktan eğitime dönüşmüş, iş hayatında home office tercih edilmiştir. Home office dediğimiz şey, çalışanların iş yerine gitmek yerine işi evlerine getirmesi anlamına gelmektedir. Bu dönemde alışılan bu seçenek, insanların daha da çok ilgisini çekmiş ve birçok kişi meslek hayatına bu şekilde devam etmektedir. Bu kişiler genelde evlerinde teknolojik aletler ile işlerini sürdürmektedirler.

Örneğin bu dönemde E-Ticaret oldukça ilerlemiş ve çok büyük bir çalışan kitlesi elde etmiştir. Birçok sosyal platform, birçok firma E-Ticaret ile gelir elde etmeye başlamıştır. Sosyal platformların en büyük yardımcısı smm paneller daha ünlü bir hale gelmiştir. Bunların hepsini geleceğin mesleklerinin başlangıcı olarak görebiliriz. Geliştikçe daha çok meslek seçeneği ve daha çok pratik şeylerle karşılaşacağımızı hepimiz bilmekteyiz. Teknoloji geliştikçe robotlar daha da gelişecek ve şu an yapılan birçok işi robotlar üstelenecektir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte birçok meslek yön değiştirecektir.

Geleceğin mesleklerine maddelerin halinde örnekler verelim:

Yapay zeka mühendisliği

* Veri bilimci

* Yazılım mühendisi

* Robotik Mühendisi

* Enerji Uzmanı

* Sağlık teknolojileri uzmanı

* Mobil uygulama ve oyun geliştirme uzmanlığı

* Dijital veri dedektifi

* İçerik üreticisi

* 3D üretim mühendisliği

* Aktüerlik

* Blockchain uzmanlığı

* Metaverse uzmanlığı

* Nanoteknoloji mühendisliği 

* Epidemiyoloji uzmanlığı 

* Drone pilotluğu