FACEBOOK'UN 20.YILI

FACEBOOK'UN 20.YILI


Mark Zuckerberg ve 3 arkadaşının 4 Şubat 2004'te Harvard Üniversitesindeki yurt odasında kurduğu Facebook, dünya çapında en çok kullanılan sosyal platform olmaya devam ediyor. Şirket, WhatsApp ile Instagram gibi popüler uygulamaları da bünyesine katarak yıllar içinde hızla büyüdü.


İmaj değişikliğine giderek 2021'de yoluna "Meta" ismiyle devam etme kararı alan şirket, yıllar içinde yaşanan skandalların, veri güvenliği, rekabet ihlalleri ve sansüre ilişkin eleştirilerin gölgesinde çalışmalarını sürdürüyor.


irket, 19 yaşındaki Mark Zuckerberg'in yeni bir web sitesiyle canlı yayına girdiği 2004 yılındaki gününü işaret ediyor. 4 Şubat Pazar günü tarihi bir dönüm noktasına ulaştı. Başlangıçta sadece Harvard Üniversitesi öğrencilerine ve daha sonra diğer kolejlerdeki öğrencilere açık olan uygulama, o zamanlar the.facebook olarak biliniyordu.

Mavi temalı uygulama, uzun bir yol kat etmesine rağmen hala tanınabilir. Facebook artık Instagram ve WhatsApp'ın da sahibi olan Zuckerberg'in şirketi Meta'nın şemsiyesi altında yer alıyor.


Facebook, 2012'de halka arz edilirken, kurulduğu günden bu yana birçok şirketi bünyesine kattı. Bu şirketler arasında en öne çıkan alımlar ise Instagram ve WhatsApp oldu. Şirket her gün en az 3 milyar kişinin sürekli ürünlerinden birini kullandığını açıkladı.

Facebook, 2012'de fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olan Instagram'ı 1 milyar dolara satın alırken, 2014'te anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp için 19 milyar dolar ödedi.


Meta'nın değeri 1 trilyon dolardan fazla. Bu da hisse fiyatına göre en değerli Amerikan şirketlerinden biri olduğunu gösteriyor. Perşembe günü, 2023 için 39 milyar dolar kar ve yalnızca Facebook'un aylık 3,07 milyar kullanıcısı olduğunu aktardı. Hisse fiyatını ertesi gün %20,3 oranında artmıştı.


Gün geçtikçe yenilikler sunarak kullanıcılarını arttırmaya devam eden Facebook 2024 yılında 20. yılını tamamladı. 


Sizlerde bir Facebook kullanıcısı olup beğenilerinizi arttırmak istiyorsanız smm panellerden destek alabilirsiniz. 

Sosyal medya hayatımızda bu kadar yer edindiği için, etkileşimlerimizi arttırmak adına zamanımızın büyük çoğunluğunu burada harcamaktayız. SMM paneller yardımıyla izlenme, yorum, beğeni satın alarak etkileşimlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz.  Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.