Facebook Sayfa Beğenisi

Facebook Sayfa Beğenisi

  Facebook insanların birbirleriyle iletişim kurabilmesine ve sayfa içeriklerinde bulunanlar hakkında bilgi alışverişi yapabilmesini amaçlayan bir sosyal medya uygulamasıdır. 4 Şubat 2004 tarihinde kurulmuştur.

Dünyanın en önemli şirketlerinden birisidir. İlk çıktığı zamanlarda fazla ilgi çeken ve çoğu kişi tarafından kullanılan bu sosyal medya uygulaması son yıllarda biraz daha arka planda kalmış bir uygulamadır. Artık instagram, WhatsApp, Twitter gibi uygulamalar Facebook’a göre daha ön plandadır.

 

   Facebook uygulamasında fotoğraf, video, konum paylaşma gibi seçenekler vardır. Aynı zamanda arkadaş olarak eklediğiniz kişiler ile mesajlaşma, görüntülü ve sesli sohbet gibi özellikler de vardır. Facebook Messenger uygulaması, Facebook mesajlaşma bölümünün daha fazla geliştirilmiş biçimidir.

 

    Facebookta paylaşılan  fotoğraflar ve videolar hesabımızda ekli olan kullanıcılar tarafından görüntülenebilmektedir ve aynen instagramda olduğu gibi, beğeni ve yorum bu platformda da önemlidir. Facebook sayfa beğenisi hesabın etkileşimini arttırıp daha fazla kişinin görmesine yardımcı olmaktadır. 

 

   Facebook Messengerin yeni özelliği videolara 8 kişiye kadar katılım sağlıyor. Facebook Messengerin bu yeni özelliğinin adı “Birlikte izle”/ “ Watch Together”. Bu yeni özellikten  bahsedecek olursak, diğer kullanıcılar ile beraber videolar izleyebileceğiz.  Özellikle  yakınlarımızdan uzak kaldığımız bu pandemi sürecinde Facebook Messengerin yeni özelliği özlem giderebilmek ve yan yanaymış gibi hissedebilmek için çok işimize yarayacak ve çoğu kullanıcının memnun kalacağı  bir özellik olacaktır.

Facebook şirketi de zaten  bu özelliği pandemi sürecinde kullanıcılarını memnun etmek ve sevdikleriyle daha samimi görüşmeler kurabilmeleri sağlamak için özel olarak tasarlamıştır.