FACEBOOK NEDIR?

FACEBOOK NEDIR?

  Facebook insanların başka insanlar ile sosyal medya aracılığı ile iletişim kurmasını sağlayan bir sosyal ağdır. 4 Şubat 2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından ilk olarak kendi okulu olan Harvard Üniversitesi öğrencilerinin kullanımına açık olmuştur. Daha sonra 1 sene içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’ndeki tüm okulların kullanımına açılmıştır. 11 Eylül 2016 yılında ise tüm dünya e-posta adresleri ile giriş yapabilmiştir. 

  Facebook dünyanın en fazla giriş yapılan sosyal medya sitelerinden biridir. 2019 yılının Ocak ayındaki ölçüme göre 2.3 milyar kullanıcı bulundurmaktadır. Site kullanıcılara ücretsizdir. Facebook gelirini reklamlardan, afişlerden ve sponsor gruplarından almaktadır. Kullanıcılar hesaplarında fotoğraf, video, link gibi paylaşımlar yapabilir. Başkalarının paylaşımlarını izleyip, beğenebilir yada yorum yapabilirler. Sizde sitemizde bulunan Facebook beğeni satın al hizmetlerinden faydalanarak profilinizde bulunan paylaşımlarınızın beğenisini arttırabilirsiniz. Facebook ile ilgili olarak daha başka şeyler anlatmak gerekirse; profilinizdeki paylaşımları sadece arkadaşlarınızın görebileceği şekilde ya da belli ağların dışındakilere açık olmayacak şekilde sınırlandırılabilirsiniz. Çektiğin fotoğraflar üzerine kendinizi ve arkadaşlarınızı etiketleyebilirsiniz. Facebook’un 2007 yılında yaptığı güncelleme ile  arkadaşlarınıza küçük ikonlardan oluşan hediyeler gönderebilirsiniz. Yine 2007 yılında yapılan bir güncelleme ile satılık/kiralık ev, eşya gibi ürünleri kullanıcılar birbirlerine satabilmektedir. Bu güncellemenin adı Facebook Marketplace (Facebook Pazar Yeri) olmuştur. Yine başka bir etkileşimlerden biri olan dürtme ile kullanıcılara “merhaba” diyebilirsiniz. Facebook Messenger uygulaması ile kullanıcıların birbirleri ile sohbet ve medya paylaşımı yapmaları kolaylaştırılmıştır. 

  Facebook içinde barındırdığı onlarca olanak ile hala en popüler olan uygulamalar arasındadır. Sizlerde Facebook gibi birçok uygulamadan daha iyi faydalanabilmek için sitemiz Igresellers.com üzerinden birçok hizmete hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşabilirsiniz.