DÜNYANIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI NELERDİR?

DÜNYANIN EN ÇOK TERCİH EDİLEN SOSYAL MEDYA PLATFORMLARI NELERDİR?


Sosyal medya, insanların internet aracılığıyla birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlayan web tabanlı araçlar ve platformlardır. Sosyal medya, insanların fikirlerini, düşüncelerini, fotoğraflarını, videolarını ve diğer medya türlerini paylaşmalarına, birbirleriyle iletişim kurmalarına ve etkileşimde bulunmalarına olanak tanır. Örnekler arasında Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, TikTok, Snapchat gibi platformlar yer alır. 

Dünya genelinde insanların birbirleri ile iletişim kurmalarına olanak sağlayan sosyal medya platformları başka amaçlar ile de kullanılıp çok işlevli bir hale gelmiştir. Örnek olarak son zamanlarda sosyal medya üzerinden alışverişlerin oldukça aktif hale gelmiş olmasını verebiliriz. 


Peki ya Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformları hangileri?


En Çok Kullanılan Sosyal Medya Uygulamaları 2024 yılı itibariyle Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, TikTok ve Snapchat gibi yüksek etkileşimi olan uygulamalardır. Bu uygulamalar genellikle internet üzerinden kullanılır ve mobil cihazlar veya bilgisayarlar üzerinden erişilebilir.


* Facebook: Dünya çapında en yaygın kullanılan sosyal medya platformudur. Arkadaşlarınızın haberlerini takip edebilir, fotoğraf ve videolar paylaşabilir, mesajlaşabilir ve gruplar oluşturabilirsiniz.

* Twitter: Bu platformda kısa mesajlar (tweet) paylaşırsınız. Tweetler genellikle 280 karakterden az olur ve insanların haberleri, düşünceleri ve benzeri şeyleri paylaştığı bir yerdir.

* Instagram: Bu uygulama özellikle fotoğraf ve video paylaşımı için popülerdir. Kullanıcılar fotoğraf ve videolarını düzenleyebilir ve paylaşabilirler ve diğer kullanıcıların paylaşımlarını da takip edebilirler.

* LinkedIn: Bu uygulama işletmeler ve profesyoneller arasında bağlantı kurmayı amaçlar. İşletmeler çalışanlarını ve iş ilanlarını paylaşabilirler ve profesyoneller de kendi profillerini oluşturarak iş arayabilirler.

* TikTok: Bu uygulama kısa videolar paylaşımı için popülerdir. Kullanıcılar kendi videolarını oluşturabilir veya diğer kullanıcıların videolarını izleyebilirler.

* Snapchat: Bu uygulama anlık mesajlaşma ve fotoğraf ve video paylaşımı için kullanılır. Mesajlar ve paylaşımlar genellikle kısa süreliğine gösterilir ve sonra silinir.

* Pinterest: Pinterest, resimler, videolar ve web sayfalarının paylaşıldığı bir sosyal ağ ve içerik keşif platformudur. Kullanıcılar, ilgi alanlarına göre oluşturdukları “panolar” adı verilen sayfalarda, internette bulunan resimleri ve diğer içerikleri toplayabilirler. Ayrıca, Pinterest üzerinde bulunan içerikleri diğer kullanıcılarla paylaşabilir veya kendi panolarınızı diğerleriyle paylaşarak ilgi alanlarınız hakkında bilgi edinebilirsiniz. Pinterest, özellikle moda, tasarım, yemek ve ev dekorasyonu gibi konularda ilham vermek için kullanılan bir platformdur.


Günde sosyal medyada geçirilen zaman, kişiden kişiye ve ülkeden ülkeye değişebilir. Ancak, bazı araştırmalara göre, ortalama bir kişi günde 2 saatini sosyal medyada geçirmektedir. Bu zaman diliminde, kişiler sosyal medya platformlarını kullanarak arkadaşları ve aileleriyle iletişim kurarlar, fotoğraflar ve videolar paylaşırlar, haberleri takip ederler ve daha birçok şey yaparlar. Özellikle genç nesiller arasında sosyal medya bağımlılığının artmasıyla birlikte bu sürelerin arttığı görülmektedir.


Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya platformu olarak Facebook ve Instagram öne çıkmaktadır. Bu iki platformun Türkiye’de en yaygın olarak kullanıldığı bilinmektedir. Ayrıca, Twitter, LinkedIn ve diğer sosyal medya platformları da Türkiye’de kullanılmaktadır. Türkiye’de sosyal medya kullanımının özellikle genç nesil arasında yaygın olduğu görülmektedir.

Yine farklı bir şekilde TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre, Türkiye’de en çok kullanılan sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları %82,0 ile WhatsApp, %67,2 ile YouTube ve %57,6 ile Instagram oldu.


Sizlerde sosyal medyada kitlenizi büyütmek istiyorsanız bu konuda sizlere smm paneller yardımcı olabilmektedir. https://igresellers.com/ sitemizi ziyaret ederek servisler seçeneğinden instagram takipçi satın al, TikTok beğeni satın al ve YouTube izlenme satın al, Twitter beğeni satın al seçenekleri ile paylaşımlarınızın etkileşimini arttırabilir, paylaşımlarınızı daha fazla kişiye kısa yoldan ulaştırma imkanını yakalayabilirsiniz.