AŞIRI SOSYAL MEDYA KULLANIMININ UYKU DÜZENİNE ZARARLARI

AŞIRI SOSYAL MEDYA KULLANIMININ UYKU DÜZENİNE ZARARLARI


2024 yılındayız ve sosyal medya her yaş kitlesini etkisi altına almış durumdadır. Yemek, alışveriş, gezi, eğitim, araştırma, gündem haberleri, iletişim gibi bir çok etkeni içerisinde barındıran sosyal medya günlük rutinlerimizin bir parçası haline gelmiştir. Günlük rutinlerimize dahil olan sosyal medyanın günümüz yaşantısından ötürü çoğu insan sık bir şekilde kullanmaktadır. Sosyal medyanın bizlere yararı olduğu kadar zararı da bulunmaktadır. Bu zararlarından bir tanesi uyku düzeninin bozulması.

Sosyal medyanın uyku düzenine olan zararları hakkında biraz konuşalım. 


Sosyal medya platformlarının aşırı kullanımıyla cihazlardan yayılan ışıklar uykuyu düzenleyen hormonu olumsuz şekilde etkileyebiliyor. Uyku sorunları ise zincirleme problemlere sebep olabiliyor. Cihazlardan yayılan ışıkların, uyku düzenini sağlayan melatonin hormonunu olumsuz etkileyebildiğini ifade ediliyor.

Bilimsel olarak yapılan araştırmalara bakıldığında,

Bu sebeplerden ötürü kişiler daha geç vakitlerde uyuyor. Gözler olumsuz etkileniyor. Göz kızarıklıkları, göz kuruluğu oluşabiliyor ya da uyku sorunları ortaya çıkıyor. Bu da günlük hayatına, işine, aile ilişkilerine etki ediyor. Uyuyamayan insan dinlenemez. Vücudu da dinlenemez, kendisi de zihinsel olarak dinlenemez. Dolayısıyla bu da biraz daha gerginliğe, daha çok strese sebep olabiliyor, kaygı gibi durumlar artabiliyor. Bunun yanında fiziksel bir takım diğer unsurlar da var. Çok fazla telefona bakan insanda boyunda, ellerde ağrılar ve elde titremeler başlayabiliyor. Kullanımlar arttığında sadece psikolojik olarak değil, fiziksel olarak da birçok farklı olumsuz etkisini görebiliyoruz.


Çok fazla sosyal medyayla haşır neşir olmak kişilerin gerçek hayattan uzaklaşmasına sebep oluyor. Gerçek hayatta aldığı hazlardan, keyiflerden, sosyal ortamlardan uzaklaşarak aslında kişi sosyal medya ortamında bu hazları aramaya başlıyor.


Sosyal medya günlük yaşantımıza bu denli zararlarla dahil oluyorsa fakat işinizi sosyal medya üzerinden ilerletip gelirinizi bu şekilde kazanıyorsanız en azından sosyal medyada aktifliğinizi aza indiren şeylere yönelmeniz gerekmektedir. 


Bir içerik üreticisini ele alarak örnek verelim. Bir içerik üreticisinin işi sosyal medya üzerinden aktif bir şekilde içerik üretmek ve sahip olduğu kullanıcıları kaybetmemektir. Sahip olduğu kullanıcıları kazanabilmek için ise sosyal medyayı sürekli olarak aktif bir şekilde kullanması gerekmektedir. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmesi açısından smm panelleri önerebilirim. Smm paneller sosyal medya platformu için kullanıcılarınızı aktif bir şekilde size sağlayacaktır. Bu sayede takipçilerinizin azalamaması için ekstra bir zaman harcamanız gerekmeyecektir. 

Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.