TELEGRAM NEDİR? NASIL KULLANILIR?

TELEGRAM NEDİR? NASIL KULLANILIR?


Dijital platformlar sayesinde sesli konuşma ve kişisel mesajlaşmanın çok ötesinde bir noktaya gelindi. Artan dijital içerikler ve artan paylaşım isteği sayesinde birbiriyle yarışan uygulamalar hayatımıza girmeye başladı. Elbette akıllı telefonların yaygınlaşması bu uygulamaların artışını sağlayan en önemli etken oldu. Telegram da akıllı telefonlarda beğenilen ve yüklenme artışı yaşayan bir mesaj servisi.


İngilizce olan Telegram kelimesinin Türkçe karşılığı telgraftır. Rus asıllı yazılımcı Pavel Durov tarafından geliştirilmiştir. C++ programlama dili ile yazılmış bir mesajlaşma uygulamasıdır. Hem mobil kullanım hem masaüstü kullanım için ideal şekilde tasarlanmıştır. Kısaca; Telegram için güvenlik sistemi sağlam olduğu kabul gören bir anlık mesajlaşma servisidir, diyebiliriz.


Peki ya nasıl kullanılır?


Telegram uygulamasını kullanmak için kayıt oluşturmanız gerekir, telefon numaranız üzerinden uygulamaya ücretsiz bir şekilde kayıt olduktan sonra uygulamayı rahatlıkla kullanabilirsiniz.


Uygulama üzerinden telefon numaranızı gizleyebilir, Telegram botları oluşturabilir, gruplara katılabilir, özel sohbetler oluşturarak mesajlarınızı şifreleyebilir, sesli sohbetler gerçekleştirebilir veya takip ettiğiniz yayıncıların bildirimlerini almak için kullanabilirsiniz.


WhatsApp'tan Farkı Nedir?


Aslında her iki uygulamada aynı işlevleri görmekte. Ancak Telegram üzerinden 2 GB'a kadar olan dosyaları rahatlıkla gönderebilirken, WhatsApp üzerinden bu işlem gerçekleşememektedir. Ayrıca Telegram uygulaması: kendilerini çoklu veri merkezi altyapısı ve şifrelemesi sayesinden WhatsApp'tan çok daha güvenli olduğunu iddia etmektedir.


Telegram üzerinden E-Ticaret grupları açabilir ve bu gruplara daha fazla katılımcı ekleyip daha büyük bir kitleye sahip olabilirsiniz. Gruplardaki üye sayınızı arttırmak için Türkiye'nin en büyük smm paneli olan sitemiz üzerinden https://igresellers.com/ SMM Panel Hizmetleri ile istediğiniz sayıda üye satın alabilirsiniz.