YOUTUBE REKLAMLARI İLE NASIL ABONE SAYISI ARTTIRILIR?

YOUTUBE REKLAMLARI İLE NASIL ABONE SAYISI ARTTIRILIR?


YouTube reklam çeşitleri:

YouTube’a reklam verme işleminden önce hangi çeşit reklamı vereceğinizi seçmeniz gerekir. YouTube sizler için 4 çeşit reklam seçeneği sunmuştur. Bunlar:


TrueView ads: Reklamı görüntüleyen izleyici, istediği zaman reklamı atlayabilir. Eğer reklamınız izlenmez ise ödeme yapmanız gerekmeyecektir. Ödeme yapılması için en az 30 sn videonuzun izlenmesi gerekir. Youtube’a reklam verme fikrine sahip iseniz şirketler tarafından en çok tercih edilen bu yöntemi tercih edebilirsiniz.
 

Non-skippable instream ads: Bu reklamlar izleyicinin izleyeceği videonun ortasında ya da başında yer alır ve izleyici bunu atlayamaz. Bu sebeple reklamınız izlenmek zorundadır. Her izleme için ücret ödersiniz.
 

Bumper instream ads: Youtube videolarının başında oynatılan ve süresi 6 saniye ile kısıtlı reklam videolarıdır. Bu reklam çeşidinde, non-skippable instream ads’de olduğu gibi her izlenme için ücretlendirilirsiniz.
 

Masthead reklamlar: Bu reklam türünde Google satış temsilciliği aracılığıyla yapılmaktadır. Yani rezervasyon usulü çalışılmaktadır. Bu sebeple eğer YouTube reklam verme çeşitlerinden bu seçeneği seçer iseniz günlük bir fiyat ya da 1000 izlenme başına fiyat vererek reklamı kullanabilirsiniz.
 

YouTube reklam verme aşamaları:


YouTube Hesabınıza Giriş Yapın

YouTube’a reklam verme için yapmanız gereken ilk iş YouTube hesabınıza giriş yapmak.


Reklam Vereceğiniz Videoyu Seçin

Reklam vereceğiniz kanalın ya da mevcut kanalınız var ise kendi kanalınızın URL’sini kopyalamanız gerekmekte. Kopyalamış olduğunuz bu URL’yi, başla butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda gereken yere yapıştırın.

 

Reklam Metninizi Ve Ön İzleme Resmini Belirleyin

İkinci adımdan sonra, karşınıza gelen ekranda reklamınız için gerekli görseli ve metni seçmeniz gerekmektedir. Bu adım en önemli adım olabilir. Bu sebeple en çok vaktinizi bu aşamada harcamanız gerekmektedir. Hele ki bu reklam için büyük bütçeler ayıracak iseniz bir reklamcıdan en azından fikir almaktan kaçınmayın. Bu aşamadan sonra, devam tuşuna bastıktan sonra reklama tıklayan izleyicilerin YouTube kanalınıza mı yoksa web adresinize mi gitmeleri gerektiğini seçmeniz gerekiyor.
 

Bütçeyi Belirleyin ve Hedef Kitleyi Seçin

Sıradaki adımımız bütçe belirleme. Bu adımda belirlemiş olduğunuz rakamların günlük rakamlar olduğunu göz ardı etmeyin. Ardından hedef kitlenizi belirleyin. Hedef kitle vermiş olduğunuz bütçenin, reklamınızı izlemesini istediğiniz kişilere izleterek boşa gitmemesini sağlayacaktır. YouTube reklam verme aşamalarında en çok dikkat etmeniz gereken ikinci adım ise hedef kitle belirlemedir. Doğru hedef belirlediğinizden emin olun.
 

Son Aşama: Faturalandırma

Youtube’a reklam verme son aşaması faturalandırmadır. Bunun için Adwords hesabınızı seçerek bu adımı da tamamlayabilirsiniz. Ödemin ardından reklamınız direkt olarak yayınlanmaz. Yayınlanması için editörler tarafından görülmesi ve uygun olup olmadığına karar verilmesi gerekir. Reklamınız yayınlanmaya uygun bulunur ise vermiş olduğunuz URL’den takibini sağlayabilirsiniz.


Sosyal medya hayatımızda bu kadar yer edindiği için, etkileşimlerimizi arttırmak adına zamanımızın büyük çoğunluğunu burada harcamaktayız. SMM paneller yardımıyla izlenme, yorum, beğeni satın alarak etkileşimlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz.  Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.