YouTube Kıds Nedir? Kullanıcılarına Ne Gibi Özellikler Sunmaktadır?

YouTube Kıds Nedir? Kullanıcılarına Ne Gibi Özellikler Sunmaktadır?


YouTube Kids platformu, kullanıcı deneyimleri sonucunda YouTube’un çocuklar için oluşturduğu yeni bir uygulamadır.

Bugün geldiğimiz noktada çocuklarımızı video platformlarından uzak tutmanın maalesef ki pek imkanı yok.

İnternet 7’den 70’e herkesin elinin altında. Kolayca doğru veya yanlış bilgiye her türlü görüntüye anında ulaşabiliyoruz.

Savaş görüntüleri, terör videoları, cinsellik içeren videolar..

Peki çocuklarımıza yasak koymadan onları internetin karanlık yüzünden nasıl güvende tutabiliriz?

Pek çok büyük marka ve platform bu konuda toplumun hassasiyetlerini de göz önüne alarak yeni uygulamalar, ekstra güvenlik önlemleri sunmaya başladı bile.

İşte burada yeni bir uygulama olarak YouTube platformunun geliştirdiği Kids devreye giriyor.

YouTube Kids’i, çocuklar için yapılan güvenli öğrenme aracı ve eğlence dünyası olarak tanımlayabiliriz.


YouTube Kids Ne gibi Özellikler Sunuyor?


Uygulama çocuk profilleri özelliği ile toplamda 8 çocuk için ayrı ayrı profil açılmasına imkan tanıyor,ilgi alanlarına ve son izlenenlere göre kişiye özel profil oluşturuyor. Çocukların kullanımı için oldukça basitleştirilmiş; korku, şiddet, cinsellik gibi öğelerden arındırılmış olan uygulamada ebeveynlerin kontrol edebileceği özellikler bulunuyor.


Engelleme sekmesi çocuklarınızın izlemesini istemediğiniz içerikleri ve kanalları bulup size otomatik olarak engelleme özgürlüğünü tanıyor.

İzleme Geçmişi, çocuklarınız neler izlemiş, hangi içeriklerle karşılaşmış tüm bunları görebileceğiniz ve kontrol edebileceğiniz bir sekme.

Arama Kontrolü, çocuklarınızın daha fazla çevrimiçi videoya erişebilmeleri için arama butonunu açmanızı veya kapatmanızı sağlayan sekme.

Zamanlayıcı, çocuğunuzun ne kadar süre ile YouTube Kids uygulamasında vakit geçireceğini ayarlayabileceğiniz kişisel zaman kontrolünü sağlıyor.

Video Raporlama, hoşunuza gitmeyen bir videoyu ya da içerik üreticisini YouTube yetkililerine anında bildirebileceğiniz bir sekme.

Bu özellik sayesinde yetkililer sizin bildiriminiz doğrultusunda bu içerik üreticilerini tekrar incelemeye alıyor.

Tv’den İzle, sevdiğiniz bir içeriği ailecek izlemek için televizyona yansıtmanızı sağlayan kontrol sekmesi.


Yetişkinlerim kullandığı sosyal medya platformu olan Youtube ise çoğu kişi tarafından oldukça sık kullanılmaktadır. Eğer bir YouTube ünlüsü veya içerik üreticisi iseniz smm paneller sayesinde abone, izlenme veya beğeni satın alabilme şansına sahipsinizdir.