TWİTTER 'IN YENİ LOGOSU NEDEN X?

TWİTTER 'IN YENİ LOGOSU NEDEN X?

Dünyada bir buçuk milyara yakın hesap ve 300 milyon civarında aktif üyesi ile en çok kullanıcısı olan sosyal medya platformlarından biri Twitter olarak bilinmekte.

Son zamanlarda Twitter denince akıllara gelen ilk soru, Elon Musk’ın Twitter logosunu neden değiştirdiği oluyor.


Elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın ilk modellerinden biri olan Model X'i piyasaya sürdüğünde, SpaceX'i kurduğunda ve yapay zeka uygulaması xAI'yi başlattığında ünlü iş insanı her zaman bu harfi kullanmayı ihmal etmiyor.

En önemlisi de en küçük çocuğuna "X AE A-12 "ya da kısaca "X" adını vermiş olması. Dolayısıyla Elon Musk’ın X harfine olan ilgisi gözler önüne seriyor.


X’in özelliklerinden yola çıkacak olursak,


X Hem bilineni hem de bilinmeyeni temsil etmesinden ötürü mistik bir özelliğe sahip olduğu düşünülür. 


X’i sadece bir harf veya matematikte kullanılan bir eleman olarak düşünmek az kalır. Çünkü çoğu insan X’i yeniden doğuş ve ölüm ile de bağdaştırmaktadır. 


X'in İbrani alfabesindeki kendi kuyruğunu yutan yılanı sembolize eden 'Samekh' ile olan ilişkisine işaret ediyor. Yani sonsuz bir döngünün, değişimin ya da geçişin sembolü olarak da adlandırabiliriz.


X Kötü ruhları uzaklaştıran bir koruma totemi olarak algılanabilse de muhtemelen X'in çapraz iki kılıca benzediği gerçeğinden kaynaklanan bir inanç, harfin açık bir şekilde uğursuz alt tonları olarak görülüyor.


Başka bir yoruma göre ise X tarihsel olarak, köleliği hatırlatıyor. Birçok Afrikalı ve Afrikalı-Amerikalı için X, köle sahiplerinin yanlarında kölelik yapanlara şisim vermemesi ve yokluğu çağrıştırıyor. 


Bütün bunlara bakılarak yola çıkılırsa aralarında bir bağ kurarak Twitter’ın ikonik kuşundan kurtulmak istemiş olabilir. 

Veya Elon Musk’ın yeni logo olarak kullandığı X harfi sadece ilgi duyması ve havalı gördüğü içindir. 

Elon Musk' ın getirdiği yenilikler ile Twitter da kullanıcı sayısı her geçen gün artıyor. Siz de Twitter hesabınızda beğeni, takipçi, retweet veya yoruma sahip olabilmek için smm panellerin en uygun fiyatlı ve en güvenilir olanına başvurmak isteyebilirsiniz. Bu konuda sizlere yardımcı olmak için Türkiye’nin en ucuz smm paneli olan www.igreseller.com sitemiz bulunmaktadır. Sitemize girip istediğiniz sosyal medya platformu için istediğiniz rakamda beğeni, yorum, takipçi ve izlenmeyi en uygun fiyatta, en güvenilir şekilde satın alabilirsiniz.