TWITTER VE ÖZELLIKLERI

TWITTER VE ÖZELLIKLERI

 Twitter kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış tweet adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal medya platformudur.

Jack Dorsey, Noah Glass, Evan Williams, Biz Stone tarafından 2006 Mart’ta oluşturulmuştur. Temmuz 2006’da ise kullanıma hazır bir şekilde açılmıştır. 2013 tarihinde en sık kullanılan 10 site arasına girmiştir. Twitter uygulaması sosyal medyanın smsi olarak tanımlanmıştır. Günümüz kullanımında ise Twitter’ın 340 milyon aktif kullanıcısı bulunmaktadır. Şuan da Twitter platformunda her dakikada yaklaşık 98 bin tweet kullanıcılar tarafından yayınlanmaktadır. 

 

Twitter’ın bazı özelliklerinden bahsedelim; Twitter da bulunan retweet (RT) özelliği, paylaştığınız tweeti başka bir kişininde paylaşabilmesini sağlamaktadır, bu sayede sizin tweetiniz retweetlenerek başka profillerde de gözükür. Direct Message (DM), Twitter kullanan başka bir kullanıcının tweetleri size göndermesidir. Diğer sosyal platformlarda olduğu gibi dm özelliğine de Twitter’ın mesajlaşma özelliğidir. Ayrıca Twitter da hem Türkiye de hem de dünyada  gündem olan konuları da takip edebilirsiniz 

Twitterlerinizde ister 280 karakter olacak şartıyla anlık mood içeren sözler, ister bilgilendirici içerik taşıyan yazılar, istersenizde fotoğraf veya video paylaşabilirsiniz. Başka kullanıcılar Twitterlerinizi beğenebilir veya yorum yapabilirler. Beğeni ve yorumların fazla olması ise kullanıcının takipçi sayısına bağlıdır. Kullanıcının takipçi sayısı ne kadar fazla olursa beğenisi, retweeti ve yorumu o kadar fazla artmaktadır. Bu yüzden her sosyal medya platformunda olduğu gibi Twitter platformunda da takipçi fazlalığı önemlidir. Twitter kullanıcıları ek takipçi istedikleri zaman en ucuz smm panel olarak bilinen www.igresellers.com gibi social medya panel sitelerinden takipçi satın almaktadırlar. Takipçisi fazla olan kullanıcılar ise hesaplarını kullanmadıkları zaman hesaplarını başka kullanıcılara satabilmektedirler. Sende fazla takipçisi olan bir Twitter hesabına sahip olmak istiyorsan twitter satın al veya www.igresellers.com sitemizden ucuz takipci al.