TWİTTER SOHBET ODALARI NEDİR?

TWİTTER SOHBET ODALARI NEDİR?


Twitter, kullanıcıların 280 karakter ile sınırlandırılmış "tweet" adı verilen gönderiler yazabildiği bir sosyal ağ olarak ilk kez Jack Dorsey, Noah Glass, Biz Stone, ve Evan Williams tarafından Mart 2006'da oluşturulup Temmuz 2006'da kullanıma açılmıştır. 2013'te en çok ziyaret edilen 10 internet sitesinden biri olmuş ve "internetin SMS'i" olarak tanımlanmıştır. Mart 2016'da 310 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış ve her geçen gün daha da popülerleşmektedir.


Bir diğer ismi ile Twitter Spaces olarak adlandırılan Twitter Sohbet Odaları, 2020 yılının Kasım ayında kullanıcılara sunuldu. Öncelikli olarak Iphone kullanıcılarının hizmetine sunuldu. Sonrasında ise Android kullanıcıları için de kullanılan bir özellik haline geldi. Twitter şirketi, yaptığı yeni güncellemeler ile beraber Spaces’in kapsama alanını büyük bir ölçüde genişletmişti. Hizmete sunulduğu ilk zamanlarda yalnızca 600 ve üzeri takipçiler için kullanılma şartı vardı. Ancak, sonrasında ise yeni güncellemeler ile birlikte bu sınırlandırma da ortadan kalktı. Bu platformda artık herhangi bir takipçi şartı olmadan herkes sesli odalar oluşturabilecek ve katılım sağlayabilecekler. 



Twitter Sohbet Odaları Nasıl Kullanılır?


Twitter Sohbet odaları Android ve İOS kullanıcıları tarafından sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. Uygulamanız gereken ilk adım Twitter hesabınıza giriş yapmak. Sonrasında sağ alt kısımda yer alan Tweet Ekle sekmesine dokunun. Çıkan ekranda mor renkli simgeye basın. Eğer bu özelliği ilk kez kullanacaksınız Twitter size gerekli bilgilendirmeleri yapacaktır. Sohbet odasını oluşturduğunuz esnada odanız ilk olarak herkese açık olarak görünür. Ancak, engellediğiniz hesaplar hiçbir şekilde açmış olduğunuz sohbet odalarını göremez ve katılamazlar. Bunun yanı sıra Twitter’da henüz oturum açmayan kişiler sohbet odasında anonim olarak görünüyorlar ve konuşmalarınızı dinleyebiliyorlar. Sohbet odanıza 10 kişiye kadar yeni konuşmacı ekleyebilirsiniz. Twitter’da sohbet odası oluşturduğunuz esnada hesabınız yönetici konumuna geçiyor. Odanızda bulunan katılımcılar arasından dilediğiniz kullanıcıya konuşma hakkı verebilir ve dilediğinizi ise susturabilirsiniz. Bunun yanı sıra istediğiniz kişileri de odanızdan tek tuş ile çıkartabiliyorsunuz. Kısacası Twitter, tüm yetkiyi sohbet odası açan kullanıcılara veriyor. Ayrıca, eğer bu yetkiler ile uğraşmak istemezseniz dilediğiniz kullanıcıyı kendinize Yardımcı olarak odanıza ekleyebilirsiniz. Yardımcılar, sohbet odasında konuşmacı belirleme, kullanıcıları odadan çıkartma ve ekleme gibi kontrolleri yönetme yetkisini sahiptirler.


TWİTTER SPACE'DEN NASIL PARA KAZANILIR?

Clubhose uygulamasında yer alan davetle katılma özelliğinin yanı sıra Twitter Spaces’te yayıncılara bahşiş verilmesi sağlanarak yayın yapan kişiler bu şekilde para kazanabilecek.

Tip JAr isimli uygulama ile yayın yapan kişilere Cash App, Pay Pal, Venmo ve Bandcamp gibi uygulamalarla para gönderimi mümkün olacak.


Sosyal medya hayatımızda bu kadar yer edindiği için, etkileşimlerimizi arttırmak adına zamanımızın büyük çoğunluğunu burada harcamaktayız. SMM paneller yardımıyla izlenme, yorum, beğeni satın alarak etkileşimlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz.  Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.