TWITCH NEDİR?

TWITCH NEDİR?


Twitch, elektronik spor ve video oyununa dayalı canlı görüntü akışı sağlayan bir sosyal medya platformudur. 2011 Haziran ayında Justin Kan ve Emmett Shear tarafından kurulan bir sosyal medya platformudur. Her ay takip edilen verilere göre 43 milyondan fazla kişiye canlı görüntü akışı sağlamaktadır. 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki internet kullanımının en fazla olduğu dördüncü kaynak olduğu bilinmektedir. 2014 yılının Eylül ayında 970 milyon dolar gibi bir rakama Amozan’a satılmıştır. 2020 yılının Temmuz ayında ulaşılan bilgilere göre Twitch’in 7,46 milyon aktif yayın yapan kullanısını bulunmaktadır. Aylık Twitch uygulamasını kullanan sayısı ise 140 milyon olarak belirlenmiştir. Ayrıca Twitch günde 30-40  milyon izlenerek popülerliğini giderek arttırmaktadır. 


Twitch, isteyen herkesin kanalı üzerinden canlı yayın açıp insanların ilgisini çekebilecek içerikler üretmesini sağlayan, bazı özelliklerinin kullanılabilmesi için bağış sistemiyle çalışan bir platform. Online oyunlarla özdeşleşen bu platform dünya üzerindeki online oyun oynayanların veya onları izleyenlerin buluştuğu bir yer konumunda bulunuyor.


Twitch aslında yayın hayatına 2011 yılında başlamış olsa da popülerliğinin artıp kullanıcı sayısının milyonları bulması son birkaç yıl içerisinde oldu. Her ne kadar farklı bir yapı ve konsepte sahip olsa da Twitch bir sosyal medya platformu. Platformun spesifik ve diğer sosyal medya platformlarından ayrılan özelliği ise isteyenlerin kanalları üzerinden canlı yayın yapabilmesi ve bundan para kazanabilmesi. Çünkü Twitch, aşağıda detaylı olarak anlatacağımız gibi bağış sistemi ile çalışıyor. Yani yayıncılar kendilerini izleyenlerden belli şartları karşılamaları karşılığında bağış alabiliyor.

İzleyici tarafından farklılığı ise, insanların kendileriyle aynı oyunu oynayan çok iyi oyuncuların yayınını izleyebilme ve hatta onunla sohbet edebilme özelliği. Bunun için de ücret ödemekten geri durmuyorlar. Bu tür oyunlara ve platformlara aşina olmayanlara garip gibi gelse de z kuşağı veya gammerların dünyası önceki nesillerden biraz farklı.


Twitch platformunun bu kadar popülerleşmesinin ve hakkında çok konuşulmasının sebeplerinden biri de yayıncıların buradan oldukça yüklü miktarda paralar kazanmaları. Bu elbette her yayıncının para kazanacağı anlamına gelmez fakat ayda 50.000 dolar para kazanabilen, tek bağışta binlerce dolar bağış alan yayıncıların sayısı da epey fazla.

Twitch üzerinden para kazanmanın iki yöntemi bulunuyor. Bunlar;

-Bağış almak

-Twitch ile ortaklık kurmak


Bu platform üzerinden bir gelir elde edebilmeniz için belli şartlar vardır. Mesela Twitch ile ortaklık kurarak gelir elde etmek istiyorsanız en az 5 bin aboneye sahip olmanız gerekmektedir.

Abone sayınızı arttırmak istiyorsanız smm panellerden yardım alabilirsiniz. Bu konuda hem güvenilir hem de oldukça tecrübeli bir site olan https://igresellers.com/services sitemizi ziyaret edebilirsiniz.