TWITCH NEDIR?

TWITCH NEDIR?

  Twitch, elektronik spor ve video oyununa dayalı canlı görüntü akışı sağlayan bir sosyal medya platformudur. 2011 Haziran ayında Justin Kan ve Emmett Shear tarafından kurulan bir sosyal medya platformudur. Her ay takip edilen verilere göre 43 milyondan fazla kişiye canlı görüntü akışı sağlamaktadır. 2014 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki internet kullanımının en fazla olduğu dördüncü kaynak olduğu bilinmektedir. 2014 yılının Eylül ayında 970 milyon dolar gibi bir rakama Amozan’a satılmıştır. 2020 yılının Temmuz ayında ulaşılan bilgilere göre Twitch’in 7,46 milyon aktif yayın yapan kullanısını bulunmaktadır. Aylık Twitch uygulamasını kullanan sayısı ise 140 milyon olarak belirlenmiştir. Ayrıca Twitch günde 30-40  milyon izlenerek popülerliğini giderek arttırmaktadır. 

  Canlı yayın sitesi olarak da bilinen Twitch; bilgisayar oyunları vb. gibi aktivitelerle uğraşan ve de sohbet ederek onları izleyen kişileri ekran başında tutan yayıncıların ve izleyicilerin olduğu bir platformdur. Windows, Mac, PlayStation ve Xbox sahibi kullanıcılar istedikleri zaman, istedikleri anda yayın yapabilmektedirler.

  Twitch platformu kullanıcılara sadece yayın yapma ve izleme olanağı sunmuyor. Diğer sosyal medya platformlarında da olduğu gibi geniş kitlelere hitap eden yayıncılar, izleyicilerden bağış alarak para kazanabiliyor. Bir diğer yöntem ise Twitch ile ortaklık kurmak ama bunun için belirli bir abone sayısına sahip olmanız gerekmektedir. Bu belirli aboneye sahip olduktan sonra Twitch ile ortaklık kurarsanız aldıkları abonelik ücretinin yüzde 48’ini size veriyor. Twitch üzerinden ya da diğer birçok uygulama üzerinden daha iyi faydalanabilmek için sitemizdeki abone satın al ucuz gibi birçok hizmetten faydalanabilirsiniz.