SOSYAL MEDYA ve İNSAN

SOSYAL MEDYA ve İNSAN

  Sosyal medya 21.yüzyılın en önemli işlevlerinden biridir. Öyle ki herhangi bir sosyal medya hesabı bulunmayan insan çölde su aramak gibidir. Sosyal medya hayatın vazgeçilmezlerinden olmuştur. Sosyal medyanın faydaları saymakla bitmez ve elbette bunun yanında zararları da bulunmaktadır. Bu yazımızda sosyal medyanın yararları ve zararları hakkında konuşacağız. 

  Sosyal medya sayesinde sevdiklerimiz ile iletişim kurmak artık çok kolaylaştı. Bundan 30 sene önce dahi iletişim için epey uğraşlar verilip, masraflar harcanıyordu. Daha da eskisine gidersek iletişim uzunca zaman alıyordu. Ama sosyal medyanın kolaylığı ile artık sevdiklerimiz bir tuş uzağımızda. Bu sosyal medyanın en önemli yanıdır ve bunun sayesinde tüm zararlara katlanmak kolay oluyor. Bunun dışında sosyal medya vakit geçirmek için birebirdir. Sadece eğlence için değil her türlü eğitim için de sosyal medyayı kullanabiliriz. Bir gitar çalmak için ya da herhangi bir dil öğrenmek için kullanabileceğimiz onlarca uygulama mevcut. Sosyal medya ile para kazanmak bile artık çok kolay. Birçok iş imkanı sağlayıp reklamlarla, paylaştığımız videolarla para kazanabiliyoruz. Günümüz dünyasında da gençler bu yollarla birçok imkana sahip oluyor. Takipçi panelleri yardımı ile bu imkanlara daha kolay yollardan da ulaşabiliyorlar. Elbette her güzel şeyin bazı zararları da vardır. Sosyal medyanın en büyük zararını  dış dünyadan kopmak olarak adlandırabiliriz. Tamamen internet ortamına adapte olan kişiler artık kendi evlerinde bulunan ailelerine bile uzak olabiliyor. Diğer zararlarından biri de tembel nesillerin oluşması. Her şeyin bu kadar kolay yollarla halledilmesi insanlarımızı ne yazık ki tembelliğe sürüklüyor. 

  Bizler sosyal medyayı doğru şeklide kullanırsak bu zararlardan en az şekilde etkileniriz. Sosyal medyanın yararları ile hayatımızı daha kolay ve iyi bir şekilde yaşarız. Sosyal medyanın faydalarından hepimizin doğru bir şekilde faydalanacağı bir hayat çok zor değil. Sadece biraz otokontrol ile bunu sağlamak mümkün.