SOSYAL MEDYA VE E-TİCARET ARASINDAKİ BAĞLANTI

SOSYAL MEDYA VE E-TİCARET ARASINDAKİ BAĞLANTI


Sosyal medya kullanımı günümüzde sadece bireysel ve toplumsal mesaj vermeden de öteye özellikle pazarlama , marka tanıtımı gibi bir çok faaliyet üzerinde etkisi azımsanmayacak ölçüdedir. Bu bakımdan birçok kurumsal firma tanıtımlarını ya reklam ajansları üzerinden yada kendi bünyelerinde oluşturdukları sosyal medya ekipleriyle gerçekleştirmektedir.


Diğer online kanallar gibi sosyal medya da e-ticaret sitelerine trafik yönlendirmeyi sağlamaktadır. Yararları genellikle e-ticareti yapılan ürünü fark etme ve değerlendirme aşamalarında gözlemlenmektedir. Satışla sonuçlanan karar verme aşamasında ise yeterince etkili olmasa da perakende sektörü bir istisnadır. Perakende özelinde, sosyal medya ağlarının, bilhassa da Instagram'ın kullanıcıları satın almaya yönlendirdiğini görmekteyiz. Sosyal medya ayrıca, takipçi kitlenizin sadakatini sürdürmesini de mümkün kılmaktadır.


Günümüzde sosyal medya platformları arasında, e-ticaret satışlarına en çok etki eden mecra Instagram. Trafik açısından bakıldığında, sunduğu imkânlar sayesinde Facebook pazar lideri. Ancak bir markanın sadece Facebook'ta hedefleme yapması oldukça sınırlı bir yaklaşım olmaktadır Türkiye'de insanların yüzde 52'si aylık mobil sosyal ağ kullanıcısı. Bu rakamda YouTube, Facebook, Instagram ve Twitter'ın payı büyük.

E-Ticaret açısından önemli olan sosyal medya platformlarını bir sıraya koyacak olursak: 

1. Instagram

2. YouTube Kanalı

3. Heyecan

4. Facebook Adresi

5. Tiktok

6. Seğirme

7. Telgraf

8. Pinterest (İngilizce)

Yukarıda bulunan sosyal medya platformlarının kullanıcılarından biri isesiniz Türkiye'nin en güvenilir smm paneli olan https://igresellers.com/services sitemizi ziyaret edebilir ve istediğiniz sosyal medya platformu için birçok hizmetimizden yararlanabilirsiniz.