SOSYAL MEDYANIN HAYATIMIZDA YOL AÇTIĞI DEĞİŞİKLİKLER

SOSYAL MEDYANIN HAYATIMIZDA YOL AÇTIĞI DEĞİŞİKLİKLER


Gelişen çağ ve teknoloji sayesinde ister istemez her nesilden insan bu döneme ayak uyduruyor. Hayatımızın büyük bir bölümünü kaplayan teknoloji temel ihtiyaçlarımız haline gelmiş durumdadır. Buna örnek olarak günümüz iletişiminin en büyük aracı olan telefonları söyleyebiliriz. Sesli konuşma, mesajlaşma ve görüntülü konuşma gibi gelişmeler büyük bir etkiyle hayatımızı kolaylaştırmaktadır. 


Sosyal medyanın hayatımızın her alanında var olduğunu inkar edemeyiz. En mutlu olduğumuz anlardan, en hüzünlü, en önemli duygularımızı yaşadığımız anlarda bile bizimle birlikteliğini sürdüren ve insanı her alanda destekleyen, kullanışlılığı ve imkanlarıyla birlikte hayatımızın her alanına temas ediyor. En güzel anlarımızı paylaştığımız sosyal medya mecraları sadece dijitalde kalmayıp artık gerçek hayatımıza da nüfus etmeye başladı gerçekleşen resmi işlemler, görüşmeler, mesajlaşmalar, ticaret imkanlarıyla birlikte sosyal medya artık bizlerin eli ayağı haline gelmiş durumda diyebiliriz. Bu kadar çok tutulmasının ve devamlılığını sürdürebilmesinin nedenlerinden biri, her platformun farklı bir kitleye sahip olması ve insanlar arasındaki iletişimi en üst düzeyde konforlu ve hızlı olmasıdır. Yani sosyal medya mecralarında elbette karakterinizle örtüşen ve hoşunuza gidecek içeriğe ve kitleye sahip bir platform var. Sosyal medya üzerinde varlığımızı sürdürmemiz artık zorunlu gibi çünkü birçok insan direkt olarak sizlere telefondan ulaşamıyor veya karşılıklı görüşme fırsatı bulamıyor. Size ulaşmak isteyen birisi sosyal medya platformlarından adınızı aratarak sizler hakkında bilgi sahibi olabiliyor ve daha önemlisi tanışmadan önce yada etkileşime girmeden önce hakkınızda bir fikir edinebilmesidir. Sosyal medya kitlesinin dünya çapında olması ve ticaret dünyasıyla birleşmesiyle birlikte ise sosyal medya dünyasında farklı bir sayfa açıldı diyebiliriz. Birçok kurum ve kuruluşlar sosyal medya platformlarında yerlerini almaya başladı ve bu sayede çok büyük işler de başarmaya başladılar. Reklamcılık maliyetinin klasik pazarlamaya göre çok daha uygun ve çok daha fazla imkanlarla gerçekleştirilebiliyor olması da işletme sağlığı açısından da çok önemli bir etkendir. Kurum ve kuruluşlar için veya sürekli insanlarla bir iletişim halinde olması zorunlu olan işletmeler için de sosyal medya uygulamaları cansız insan kaynakları hizmeti sunuyor diyebiliriz. Sosyal medya üzerinden gerçekleştirilen iletişimin kalitesi, ticarette sağladığı imkanlar, kitlesi, hizmeti ve çağa uyumluluğuyla hayatımızın her alanında olması bizler için büyük bir avantaj.


Günümüzde artık bir çok iş internet üzerinden evde ilerlemektedir. Çoğu insan tercih ettiği bu iş seçeneği sayesinde insanlar evlerinde daha fazla vakit geçirebiliyor kendilerine daha konforlu bir ortam oluşturarak işlerini devam ettiriyorlar. Bu şekilde hem kendilerine hem de etrafındakilere daha fazla zaman ayırabilmektedirler. Bu işlerden bir tanesine örnek olarak E-Ticaret başlığı altında smm panelleri örnek verebiliriz. Smm paneller çoğu sosyal medya platformlarının içerikleriyle alakalı satışları gerçekleştirmektedir. Örneğin, instagram hesabınızda paylaşımlarınızın beğeni sayısının fazla olmasını istiyorsunuz işte tam olarak bu gibi konularda smm panellerden destek alarak hesabınızın beğeni sayısını, takipçi sayısını ve izlenme sayısını yükseltme şansına sahipsiniz.