SOSYAL MEDYA HAYATIMIZI NASIL ETKİLİYOR?

SOSYAL MEDYA HAYATIMIZI NASIL ETKİLİYOR?


Dünyada üç milyar insan, yani toplam nüfusun yüzde 40'ı sosyal medya kullanıyor. Araştırmalar günde ortalama iki saatimizi sosyal medyada geçirdiğimizi gösteriyor. Bu, her dakika yarım milyon tweet ve Snapchat fotoğrafı paylaşılması anlamına geliyor.

Sosyal medyanın yaşamımızda önemli bir yeri var. 

Hayatımızın birçok bölümünde sosyal medyaya yer vermekteyiz. Bu durumda sosyal medyanın getirileri hayatımızı olumlu veya olumsuz yönlerde etkilemektedir. Örneğin, bir Instagram kullanıcısı hesabını aktif bir şekilde kullanarak büyük bir kitleye ulaşmaya çalışmaktadır. Hesabını büyütmesi ve istediği kitleye ulaşabilmesi için uzun bir sürece ve yoğun bir çabaya ihtiyacı olacaktır. Hesabı istediği kitleye ulaşmadıkça memnun olmayacaktır. Bu konuda destek alabileceği bazı smm paneller vardır. https://igresellers.com/services sitemiz bu konuda sizlere yardımcı olmaktadır. Hedef kitlesine istediğiniz an ulaşabilme imkanını dilediğiniz sayıda takipçi, beğeni, izlenme satın al seçenekleri ile sunmaktadır.


Sosyal Medyanın Olumlu Yönlerine birkaç örnek verelim:

 Sosyal bağlantılarımızı güçlendirir: Yeni insanlarla bağlantı kurmaya ve halihazırda arkadaş oldukları kişilerle kurdukları bağlantıyı geliştirir.  Bir başka değişle gerçek hayatta tanıdığımız kişilerin, ihtiyacımız olduğunda çevrimiçi ortamda erişilebilir olmaları bizi onlara daha çok yaklaştırır.

Teknolojinin su götürmez yararlarından biri de farklı şehirlerde ve hatta farklı ülkelerdeki insanları buluşturmasıdır. Bu durum, önceden yakın olduğumuz ve mesafeler nedeniyle ayrılmak durumunda kaldığımız dostlarımız ile bağımızın kopmasını engeller.

Bir diğer faydayı incelememiz gerekirse, insanların yeni biri ile tanışırken hissettiği gerginliği, çevrimiçi ortamlarda yaşamadığını söyleyebiliriz. Çok yakından tanımadığımız biri ile sohbet ederken konu bulamamamız uzun sessizliklere yol açabilir. Mesajlar arasında bir süre olması ise sohbette yaşadığımız boşluk hissini yaratmaz.

Ek olarak farklı kültürde, etnik ve dini geçmişe sahip kişilerle temas ve iletişim kurmak, farklı kökenlere karşı hoşgörü ve saygı geliştirmenin anahtarı olabilir. Bu, özellikle çocuklar için benzersiz bir fırsat olabilir.

Kendimizi ifade etmemize alan açar: Kullanıcılar, aynı hobilere sahip diğer kullanıcılarla tanışma fırsatı yakalarken aynı zamanda yeni ilgi alanları keşfedebilirler. Buna ek olarak ürettiğimiz şeyleri paylaşabiliyor olmamız, çevremizden aldığımız destekle bizi motive eder. Olumlu duygular, iyi hissetmemizi sağlayan dopamin hormonunu salgılamamıza yardımcı olabilir. Çok sayıda beğeni alıyor olmamız, benlik saygımızda artış sağlayabilir. Bu hissiyatın olumsuz yanının ise bunu sürdürmemiz adına sürekli hesabımızı kontrol ediyor olmamız olduğu söylenebilir.

 Bilgiye erişimi kolaylaştırır: İnternet, tek tıkla birçok bilgiye anında ulaşmamızı sağlar. Ertesi günün gazetesinin basımına yetişmeyecek bilgi ve farklı perspektiften görüşlere bu sayede o anda ulaşabilmemiz mümkündür. Bu noktada sakınmamız gereken şey ise dezenformasyondur. Ulaştığımız bilgileri teyit etmek oldukça büyük önem taşır. Doğru bilgilere ulaştığımıza inandığımız güvenilir adresler bizi yaşanan güncel olaylardan haberdar kılar.