SOSYAL MEDYADA GÖRSELİN ÖNEMİ NEDİR?

SOSYAL MEDYADA GÖRSELİN ÖNEMİ NEDİR?


Sözlerden çok görsellerle etkileşim kurmayı seviyoruz. Günümüzde görseller sosyal medyanın da olmazsa olmazı olarak karşımıza çıkıyor. Yapılan çeşitli araştırmalara göre çoğu sosyal medya platformunda, sosyal medya kullanıcılarının sadece metin olarak sunulan içeriğe kıyasla resim ve çeşitli görsellere daha iyi oranda etkileşimde bulunduklarını bizlere gösteriyor. İçerisinde görsel barındıran sosyal medya içerikleri, görsel bulundurmayan sosyal medya içeriklerinden %150 daha fazla etkileşim alıyor. Sunulan istatistiklere göre insanların yalnızca %10-15'lik kesiminin okuduklarını hatırladıkları ortaya çıkmıştır, hatırlanma oranını bir görsel ile %70lere çıkarmak mümkündür. Bu nedenle Sosyal medya kullanıcıların neredeyse yarısı resimli gönderileri tercih ediyor. Görseller bilgiyle doygun bir sosyal medya ortamında, sizi yüzlerce içerik arasında farklı kılacak, kullanıcıların dikkatini size vermesini sağlayacak en önemli unsurlardan biridir. Görseller öne çıkmanıza ve kolay bulunur olmanıza yardımcı olur. Ancak görsel paylaşırken dikkatli olunmalıdır, özensiz paylaşılan görseller yarardan çok zarara neden olabilir. Bir iş hedefiniz olduğunu varsayarsak kullanacağınız görsel ilgi çekici, hedef kitlenize ve işletmenize uygun olmalıdır. Doğru kullanılan görseller hedef kitlenizin, işletmenizle daha iyi bağ kurmasına ve işletmenizi anlamasına olanak sağlar. Görseller ayrıca sunduğunuz ürün veya hizmetlerinizin rakiplerinizden bir adım önde olmanızı sağlayacaktır. Doğru ve profesyonelce hazırlanmış sosyal medya görsellerini kullandığınız içeriklerle markanızın çekiciliğini büyük ölçüde arttırırsınız. Böylece marka imajınızı güçlendirebilir, ürün ve hizmet satışlarınızı yüksek oranlarda arttırabilirsiniz.


Günümüzde sosyal medya ünlüleri dediğimiz Influencerlerin gözdesi olan sosyal medya görüntüleri aslında en çok onların işine yaramaktadır. Sürekli bir halde iş birliği paylaşımı yaptıkları için görsel paylaşımlar takipçilerini daha çok etkilemektedir. 

Kısacası, kaliteli görsel paylaşımlar, sosyal medyada çok sık bir şekilde kullanılmakta ve birçok insan işini bu şekliyle ilerletmektedir.

Ama unutmamamız gereken bir şey varsa, o da paylaşımlar ne kadar çok beğeni alırsa, o kadar çok kişiye ulaşmış demektedir. Beğeni sayısıyla orantılı bir şekilde takipçi sayısı da artmaktadır. Kısa vadede hızlı bir şekilde hem beğeni hem de takipçi sayınızı arttırmak isterseniz ise size smm paneller yardımcı olacaktır. Bu konuda işini profesyonel bir şekilde yapan https://igresellers.com/services sitemizi ziyaret edebilir ve istediğiniz sayıda hem takipçi hem beğeni satın alabilirsiniz.