PİNTEREST'TE NASIL PAYLAŞIM YAPILIR?

PİNTEREST'TE NASIL PAYLAŞIM YAPILIR?


Pinterest ilk olarak 2009 yılında Evan Sharp, Ben Silbermann, Paul Sciarra tarafından geliştirilmiştir. 2011 yılından sonra popülaritesi artmış ve 2020 yılı itibariyle çoğunluğunu kadınların oluşturduğu 400 Milyon üzerinde kullanıcıya ulaşmıştır. 


Pinterest ilgi alanlarına göre gruplanan görsel paylaşımı mantığıyla kurulmuş bir sosyal medya platformudur. Pinterest kelimesinin ise Pin (panoya iğnelemek) ve interest (ilgi çeken şey) kelimelerinin birleşmesinden oluştuğu düşünülmektedir. Beğenilen ve panoya iğnelenen ilgi çekici görseller istendiği şekilde panolarda gruplanır ve gösterilir ayrıca küçük ölçekli video ve GIF paylaşımı yapmak da mümkündür.


Gelin beraber Pinteresti tanıyalım:


* Pin, sisteme kaydedilen panoya iğnelenen her görsele verilen addır. 

* Pano, birbirlerine benzeyen pinleri veya ilgi alanınıza göre grupladığınız pinleri topladığınız alana denir. İstediğiniz kadar pano oluşturmanız mümkündür.

* Pin it/Pinle, beğendiğiniz bir görseli kendi panolarınıza asmak, gruplamak veya paylaşmak için yapmanız gereken işlemdir.

* Repin, adından da anlaşılacağı gibi bir kişinin pinlediği görseli paylaşma işlemine denir ve bu da Twitter'daki retweet benzeri bir işlemdir


"Pinterest'te Popüler" sekmesinde insanların neleri Pinlediğini görebilir isterseniz doğrudan paylaşabilir isterseniz önceden oluşturduğunuz veya yeni oluşturacağınız Panoya kaydedebilirsiniz.


Pinterest'te paylaşım yapma işlemi öncesinde pano ve pin kavramlarını bilmek gerekiyor. Pano, kullanıcının hoşuna giden görsellerin iğnelendiği alandır. Pin, panolara iğnelenen görselleri ifade eder. Kullanıcı panosu üzerinden Pin gönderme işlemi şu şekilde gerçekleştirebilir;

 

İlk olarak panonun açılır. Pinlerin yukarı kısmındaki "Seç" butonuna tıklanır.

Gönderilmek istenen pin seçilir.

Ekranın alt kısmında yer alan IOS paylaşım simgesi üzerine tıklanır.

Arama kutusuna dokunularak kişiler aranır. Burada Pinterest'te önerilen kişiler de seçilebilir.

Kişi seçiminin ardından "Gönder" butonuna tıklanır.

Yukarıdaki sıralanan adımlar Pinterest üzerinden pinleri başka kişilerle paylaşabilmeyi gösteriyor.


Pinterest'te nasıl pin oluşturulur?" kullanıcıların araştırdığı konuların başında geliyor. Pinterest'te hem pin hem de pano paylaşımı kolay şekilde gerçekleşir. Pinterest hesabında oturumun açılmasıyla birlikte pano ve pin oluşturma işlemine yol açılmış olur.

Pin, platform üzerinde kaydedilen görselleri ifade eder. Pano alanındaysa, kullanıcılar benzer kategoride yer alan fotoğrafları gruplara ayırır. Uygulamada kullanıcı dilediği kadar pano oluşturabilir. Pin'in oluşturulması için oturum açılması sonrasında ekranda yer alan artı butonuna tıklanmalıdır. Daha sonra pin oluşturma seçeneği üzerinden yeni pinler uygulamaya eklenebilir.

Pin oluşturma işlemi için şu adımlar takip edilmeli;

Pinterest uygulamasında hesaba giriş yapılır.                                               

Hesaba giriş yapılmasının ardından ekranın sağ alt köşesindeki artı butonu üzerine tıklanır.                                  

"Pin Oluştur" butonuna tıklanır. Görüntü seçilip "+" şeklinde belirtilen yere fotoğraf yüklenerek diğer adıma geçilir. Fotoğrafla ilgili başlık ve açıklama alanı doldurulup, fotoğrafta sisteme eklenir. Fotoğrafın sisteme eklenmesinin ardından sağ üst köşedeki menü içinden fotoğraf eklenecek pano seçilir. Yeni pano oluşturulmak istendiği takdirde "Pano Oluştur" seçeneğine de tıklanabilir.

Sıralamış olduğumuz işlemlerin sonrasında "Kaydet" butonuna tıklayıp pin oluşturma işlemini tamamlayabilirsiniz.

Pinterestte paylaşımlarınızı daha çok kişinin görmesini istiyorsanız bunu en kolay yoldan takipçi sayınızı arttırarak yapabilirsiniz. Bunun için Türkiye'nin en güvenilir smm panel sitesi olan https://igresellers.com/services sitemizi ziyaret edebilir ve Pinterest takipçi satın al hizmetimizden yararlanabilirsiniz.