PİNTEREST NEDİR? NASIL PARA KAZANILIR?

PİNTEREST NEDİR? NASIL PARA KAZANILIR?


Pinterest, 2009 yılında Ben Silbermann, Evan Sharp ve Paul Sciarra tarafından kurulan bir görsel paylaşım ve keşif platformudur. 250 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Pinterest, pano sistemi ile çalışır, burada paylaşım yapacak olan kişi ve işletmeler panolar açar ve benzer paylaşımları aynı panolarda toplar. Yapılan her paylaşıma da pin ad verilir.

Aklınıza gelebilecek her şeyin fotoğrafını bu platformda bulabilirsiniz. Moda, Ev ve Dekorasyon, Sanat, Yemek Tarifi, Sağlık, Spor, Ekran fotoğrafları ve Seyahat gibi alanlar pinterestte geniş içerik yelpazesi bulunan alanlardır. Herhangi bir konuda ilham almak, yeni ürün aramak ve farklı görsellere ulaşmak isteyen kişiler genellikle pinteresti oldukça çok kullanır.


Pinterest yaygın olarak Avrupa ve Amerika'da kullanılan bir platformdur. Özellikle kadınlar tarafından daha çok kullanılan bu platform e-ticaret ve e-ihracat firmaları içinde oldukça önemlidir. Çünkü yeni bir ürün arayışı içerisinde olan kişiler Pinterest kullanarak fikir edinmekte ve beğendiği ürünleri satın alma eğilimi göstermektedir. Bu da e-ticaret yapan markaların Pinterest'ten Para Kazanmasını kolaylaştırmaktadır.

Peki ya nasıl para kazanılır?

Her platformda olduğu gibi artık Pinterest platformundan da para kazabilirsiniz.

Pinterest'te para kazanabilmek için ilk olarak bir web sitesine sahip olmalısınız. WordPress tabanlı bir web sitesi ilk adım için yeterli olacaktır. Bununla birlikte Google Adsense'e kayıt olarak, reklamlardan gelir sağlayabilirsiniz. Sitenize gelen kişilerin, yerleştirdiğiniz reklamlara tıklaması ile bir gelir elde edebilirsiniz. Bunun ilk koşullarından birisi için aktif bir Pinterest hesabına sahip olmalısınız ve bu hesaptaki ilgi çeken görselleri, sitenize optimize ederek ziyaretçi çekebilirsiniz. Daha sonra sitenize gelenler, sitenizde yer alan reklamlara tıkladıkça, para kazanabilirsiniz. Burada önemli olan noktalardan birisi ise Google AdSense için belirli şartlar var, bu şartları taşımazsanız ne yazık ki faydalanamazsınız.


Paylaştığınız görseller ne kadar ilgi çekici ise o kadar fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Pinterest'te her ay 2 milyardan fazla arama yapılıyor. Pinterest kullanan yaklaşık 400 milyon kişi var iken Pinterest satış yapmak için çok uygun bir platforma dönüşüyor.


Pinterest'te para kazanmak için bunları uygulayabilirsiniz:

-İşletme hesabına sahip olun

-Göze çarpan, gündeme uyan pinler oluşturun.

-Diğer kullanıcılar ile etkileşimde bulunun.

-Pin açıklamalarına anahtar kelime eklemeyi ve hashtag kullanımını unutmayın.


Çoğu platformlarda büyük bir etkileşime sahil olabilmek için kitlenizin büyük olması gerekmektedir. Bu konuda sizlere yardımcı olabilmek için https://igresellers.com sitemiz üzerinden smm panel hizmetleri ile takipçi ve beğeni satın alarak daha büyük bir kitleye sahip olabilir ve hedef kitleye ulaşabilirsiniz.