ORTAK MARKALAMA NEDİR?

ORTAK MARKALAMA NEDİR?


Günümüzün sınırsız seçenekler dünyasında, firmalar sürekli olarak daha büyük bir pazar payı için rekabet etmektedir. Mümkün olan en düşük masrafla yapmak meselesi. Ortak markalaşma, iki veya daha fazla markanın yeni bir pazarlama planı oluşturmak için stratejik olarak işbirliği yaptığı böyle bir stratejidir. Bir kazan-kazan stratejisi olarak kabul edilir çünkü her ortak marka, diğerinin varlıklarından yararlanırken kendi yeteneklerini sergileme fırsatı elde eder. Bu işletmeler tarafından sunulan belirli şeylerin çoğu, neredeyse kesinlikle etkili ortak markalamanın sonucudur.


Ortak markalama, stratejik bir ittifak’ın parçası olarak bir mal veya hizmet üzerinde birden fazla marka adını kullanan bir pazarlama stratejisidir. Marka ortaklığı olarak da bilinen ortak markalama (veya “ortak markalama”), tipik olarak en az iki şirketin markalarını içeren birkaç farklı marka işbirliği türünü kapsar. Böylesine stratejik bir ittifaktaki her marka, benzersiz logolar, marka tanımlayıcıları ve renk şemaları yardımıyla kendi kimliğine katkıda bulunur.

Ortak markalaşmanın amacı, tüketicileri onlar için daha fazla prim ödemeye zorlamak için iki veya daha fazla markanın pazar gücünü, marka farkındalığını, pozitif çağrışımlarını ve kaşesini birleştirmektir. Ayrıca, bir ürünü özel etiketli rekabet yoluyla kopyalamaya daha az duyarlı hale getirebilir.

Temel Çıkarımlar

* Ortak markalama, stratejik bir ittifakın parçası olarak bir mal veya hizmet üzerinde birden fazla marka adını kullanan bir pazarlama stratejisidir.

* Ortak markalama, uygulanan stratejiye bağlı olarak iki veya daha fazla markanın itibarını artırabilir. Pazara giriş, küresel marka, marka güçlendirme ve marka genişletme stratejisi dahil olmak üzere dört farklı strateji vardır.

* Örneğin, para harcadığınızda size Amerikan Havayolu milleri veren Citi AAdvantage kartları her iki şirketi de teşvik eder.


pazar paylarını, müşteri sadakatini, marka imajını, algılanan değeri ve maliyet tasarruflarını artırmak isteyen birçok işletme için yararlı bir stratejidir. Perakendeciler, restoranlar, otomobil üreticileri ve elektronik üreticileri gibi birçok farklı işletme türü, her markanın benzersiz güçlü yönlerine dayalı sinerji oluşturmak için ortak markalaşmayı kullanır. Basitçe ifade etmek gerekirse, bir strateji olarak ortak markalama, pazar payı kazanmayı, gelir akışlarını artırmayı ve artan müşteri farkındalığından yararlanmayı amaçlamaktadır.

Ortak markalama, iki (veya daha fazla) tarafın bilinçli olarak özel bir ürün üzerinde işbirliği yapmaya karar vermesiyle teşvik edilebilir. Ayrıca, tanınmış bir üretici veya hizmet sağlayıcıyla ilişkili bir markayı daha iyi bilinen bir şirket ve markaya aktarmanın bir yolu olarak bir şirket birleşmesi veya satın alınmasından da kaynaklanabilir. Ortak markalama, isim ve marka ilişkilendirmelerinden daha fazlasını görebilir; her ortak markalama ortağının benzersiz avantajlarından yararlanarak teknoloji ve uzmanlık paylaşımı da olabilir.


Ortak Marka Örnekleri

Ortak markalama her yerde. Şu örnekleri düşünün:

* Taco Bell’s Doritos Locos Tacos: Yum! Brands, Inc. ve PepsiCo iştiraki Frito-Lay, Inc.

* “En sevdiğiniz müzik, bir dokunuş uzakta”: Uber sürücülerinin seyahatler sırasında kullanmak üzere Pandora çalma listeleri oluşturmasına olanak tanıyan bir Uber ve Pandora Media işbirliği.

* Süpermarket yiyecekleri: Pillsbury pişirme karışımları ile Hershey çikolatası; Smucker’s Jif fıstık ezmeli Kellogg’un mısır gevreği

* Nike +: Atletik teçhizatta aktivite izleme teknolojisini iPhone uygulamaları ve Apple Watch ile birleştiren bir Nike Inc ve Apple Inc ortaklığı.


Sosyal medya hayatımızda bu kadar yer edindiği için, etkileşimlerimizi arttırmak adına zamanımızın büyük çoğunluğunu burada harcamaktayız. SMM paneller yardımıyla izlenme, yorum, beğeni satın alarak etkileşimlerinizi kısa sürede arttırabilirsiniz.  Bu konuda güvenilir ve köklü siteleri tercih etmeniz paranızın boşa gitmesini önleyecektir.  https://igresellers.com/ bu konuda 7/24 Canlı destek vererek hiçbir müşterisini mağdur etmiyor. Siparişlerde aksaklık olması durumunda para iadesini garanti ediyor. Sizlerde sitemizde servisler kısmından size uygun izlenme sayısı, beğeni ve diğer paketleri inceleyebilirsiniz.