Instagram: Kalici Olarak Hesap Silme

Instagram: Kalici Olarak Hesap Silme

   Instagram gün geçtikçe yepyeni özelliklere imza atmaya devam ediyor. Kullanıcı sayısı 800 milyondan fazla olan Instagram her zaman yeni kullanıcılar kazansa da kullanıcı kaybı da yaşayabiliyor. Çeşitli sebeplerden dolayı hesabını dondurmak ya da silmek isteyen kullanıcılar bunun yollarını arıyorlar. Çok fazla zaman alması, yararlı olduğu kadar zararlı içeriklerin de bulunması veya kişisel sebepler insanları hesaplarından vazgeçmeye itebiliyor. Burada önemli olan nokta bu vazgeçişin kısa süreli mi kalıcı mı olacağı. Çünkü kullanıcılar bir süre sonra uygulamayı yeniden kullanmak isteyebiliyor. Bu durumda da önceden emek sarf ettikleri, takipçi ve erişim kazandıklarını hesaplarına dönmek istiyorlar. Bir yandan da eski paylaşımlarını kaybetmek istemiyorlar. Kaybederlerse bu defa da para ile takipçi alma arayışına giriyorlar. Bu da verilen anlık bir kararın sonucunda maddi bir bütçe gerektiriyor. 


    Önceki yazılarda belirttiğimiz hesap dondurma işlemi sayesinde bu verilerin hiçbiri kaybolmuyor. Hesabınızı yeniden aktif ettiğinizde geçmiş postlarınız, izlenme oranlarınız, beğenileriniz ve takipçileriniz aynı şekilde geri geliyor. Fakat eğer hesabınızı kalıcı olarak sildiyseniz bunun geri dönüşü maalesef mümkün olmuyor. Instagram’ı yeniden kullanmak istiyorsanız yeni bir hesap açmanız gerekiyor. Ve daha da önemlisi önceki kullanıcı adını da yeniden almanız mümkün olmuyor. 

 

     Peki bu silme işlemi nasıl oluyor? Hesabınızı silmek istiyorsanız Instagram’ı mobil tarayıcınızdan ya da bilgisayarınızdan açmanız gerekiyor. Uygulama üzerinden hesap silme işlemi yapılamıyor. Hesabını neden siliyorsun sorusuna cevap olarak sıralanan seçeneklerden birini seçin. Daha sonra karşınıza çıkan “Hesabımı kalıcı olarak sil”e tıklayın. Eğer hesap bilgilerinizi bilmiyorsanız hesabınızı silemezsiniz.