INSTAGRAM HESAP DONDURMA

INSTAGRAM HESAP DONDURMA

Sosyal medya her ne kadar cezbedici ve keyifli vakit geçirilen bir mecra olsa da bazen de hevesimizi aldıktan sonra bırakmak istediğimiz bir platform haline de gelebiliyor. Her uygulamayı değil de bazen sıkıldığımız bir uygulamayı silmek isteriz fakat sadece uygulamayı silmek yetmez. Üyeliğimizi de kaldırmamız gerekir. İnstagram için de aynı durum geçerli.Uygulamanın kendisini silsek dahi üyeliğimiz kapanmaz ve farklı cihazlardan giriş yapılmaya devam edilebilir. Eğer hesabınızı tamamen silmek istiyorsanız bunun için farklı yollar izlemelisiniz. Kullanıcıların en çok araştırdığı konulardan biri de instagram hesabı nasıl silinir? sorusunun cevabıdır.  Eğer siz de hesabınızı nasıl sileceğinizi veya donduracağınızı bilmiyorsanız bu yazı sizler için. 


Öncelikle instagram hesabı iki şekilde kapatılır. Birincisi hesap dondurma yöntemidir. Bu yöntemle hesabınızı istediğiniz zaman geri açabilirsiniz. Yani hesabınız geçici olarak kapatılır. İkinci yöntem ise kalıcı olarak silmedir. Bu yöntemle silinen hesapların geri dönüşü yoktur. Bu yazımızda hesap dondurma işlemini anlatacağız. 


Instagram hesap dondurma işlemi için öncelikle bilgisayar üzerinden veya mobil tarayıcıdan instagram.com’a giriş yapmanız gerekmektedir. Uygulama üzerinden dondurma işlemi yapılamamaktadır. https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/accounts/remove/request/temporary/ Bu link üzerinden önce instagram hesabınıza giriş yapmalısınız. Açılan sayfada sağ üstte bulunan profil simgesine tıklayınız ve profili düzenle kısmına tıklayınız. En altta bulunan “Hesabımı geçici olarak kapat” a tıklayın. Sonrasında karşınıza hesabınızı neden kapattığınıza dair bir soru çıkacaktır. Bu sorulardan birini seçin ve tekrardan şifre girişi yapın. Son olarak “Hesabı Geçici Olarak Kapat”a tıklayın. Bu şekilde hesabınızı kapattıktan sonra yeniden açabilirsiniz fakat en az 24 saat geçmesi gerekmektedir. Ayrıca gönderilerinizi başkalarının görmesinden rahatsız olduğunuz için kapatıyorsanız bunun yerine profilinizi gizleyerek sadece gerçek takipçi kitlenizin görmesini sağlayabilir ve yabancıların görmesini engelleyebilirsiniz.