INSTAGRAM' DA NASIL DAHA ÇOK BEĞENİ ALINIR?

INSTAGRAM' DA NASIL DAHA ÇOK BEĞENİ ALINIR?


Hepimizin gündelik hayatıyla bağdaşmış duruma olan sosyal medya platformları gün geçtikçe insanların ilgisini daha çok çekmeyi başarmaktadır. Her biri birbirinden farklı olan bu platformların en belirgin ortak noktalarından bir tanesi beğenidir. İster Facebook kullanın ister TikTok isterseniz de Instagram, bu platformların hepsinde bir beğeni yarışı dönmektedir. 

Peki ya Instagramda beğenin önemi nedir? Bunu sizlere şöyle açıklayalım:

Oldukça fazla takipçiye sahip bir kullanıcı olun veya küçük bir hesap kullanıp sadece tanıdıklarınızla takipleşin, hiç fark etmez iki hesapta da paylaşımlarınızın beğenilmesini tercih edersiniz değil mi? Sadece birinde takipçi sayınızıdan dolayı daha az beğeniye sahip olursunuz. 


Bir işletme hesabına sahip olabilirsiniz, ve bu noktada beğeni sizin için daha önemli bir hale gelir. Ürünlerinizi tanıtmak daha fazla kişiye ulaştırmak isterseniz.

Bir Influencer olabilmek için hem yüksek rakamlarda takipçiye sahip olmanız gerekir, hem de paylaşımlarınızın beğenisinin yüksek olması gerekir.

Bir şirket hesabı kullanıyor olabilirsiniz ve ticaretinizi sosyal medya hesabınız üzerinden sağlamak istiyorsanız yine takipçi ve beğeni sayınızın yüksek olması gerekmektedir. 

Peki ya Instagram paylaşımlarınızda nasıl daha çok beğeniye sahip olabilirsiniz? 

-İşe öncelikle takipçilerinizin ilgisini nelerin çektiğiyle başlamanız gerekmektedir. Eski paylaşımlarınıza bakarak hangi tür gönderilerinizin daha çok dikkat çektiğine dikkat edebilirsiniz. 

-Çektiğiniz fotoğrafların görüntü kalitesinin yüksek olmasına dikkat edin.

-Abartı efektler kullanıp gönderilerinizin kalitesini düşürmemeye dikkat edin.

-Kendi hobilerinizi fotoğraflayarak kendinizi takipçilerinize tanıtmayı deneyin.

-Daha sade göz yormayan türden gönderiler paylaşmaya özen gösterin.

-Hesabınızda bir düzen, bir renk eşitliği sağlamaya dikkat edin.

-Zaman zaman anketler yaparak hangi tarzda gönderilerinizin daha çok beğenildiğini öğrenmeye çalışın.

-Yemek fotoğrafları paylaşmayı daha aza indirin.

-Gönderilerinizi daha fazla kişiye ulaştırmak için gönderinizle alakalı etiket (#ınstagram #post) kullanmayı deneyin.


Bu taktikler ile gönderilerinizi daha fazla kişiye ulaştırmayı başarabilirsiniz, fakat bunların ancak uzun vadede olumlu sonuçlar sağlayacağını biliyorsunuzdur. Eğer kısa vadede büyük sonuçlar elde etmek istiyorsanız sizlere bu konuda smm paneller yardımcı olacaktır. Bizlerde Türkiye'nin en güvenilir smm paneli olan https://igresellers.com/services ile sizlere ınstagram bayilik paneli hizmetimizi sunarak istediğiniz beğeni veya takipçiye sahip olmanıza yardımcı olabiliriz.