INSTAGRAMDA ERISIMIN ONEMI?

INSTAGRAMDA ERISIMIN ONEMI?

   İnstagram, sosyal medya platformunda ücretsiz olarak fotoğraf ve video paylaşılan bir uygulamadır. Ekim 2010 tarihinde kuruluşu olmuştur. 

 

   Bu uygulama sadece paylaşım yapmakla kalmaz istediğimiz kişilerle iletişime geçmemizi de sağlar. DM adı verilen mesaj kutusu bölümünden herhangi biriyle çok rahat iletişime geçilebilir. Ayrıca erişim konusunda da çok geniş bir kitleye sahiptir, örneğin Türkiye’de yaşayan bir kişi kişisel hesabında bir post paylaştığında yurt dışında bulunan herhangi biri de bu posta erişim sağlayıp beğeni, yorum veya kaydetme gibi seçenekleri de uygulayabilir. 

  

    Özellikle günümüzde takipçi, beğeni ve yorum fazlalığıyla popülerlik daha da ön plana çıkıyor. Bu sebeple kullanıcılar popülerlik bakımından öne geçmek için aktif bir şekilde takipçi, beğeni ve yorum yarışına girmektedir. Bu yarış özellikle ünlüler, fenomenler ve blogger adı verilen kullanıcılarda daha fazla görülmektedir. Kişi erişimini arttırıp ön plana çıkmak için bir nevi kendini bu yarışta mecbur hissetmekte ve diğer kullanıcıların her birini rakip olarak görmektedir. Aslında bu durumda olan çoğu kullanıcıların erişimini arttırma isteklerinin sebepleri reklam ve iş birliği yapmaları. Yaptıkları iş dolayısıyla bu şekilde erişimlerini arttırıp işlerini en iyi biçimde yapmaya çalışmaktadırlar. 

 

    Bazen yorum, beğeni ve takipçi yetersizliğinden dolayı ek olarak belirli sitelerden destek olarak yorum arttırma, beğeni arttırma, takipçi arttırma veya erişim kolaylığı sağlanmaktadır. Artık günümüzde bunu yapmak çok kolay bir hale geldi. Örneğin kişi kendi takipçisini, yorumunu ve beğenisi yetersiz bulduğunda ilgili siteye girip tek hareketle instagram beğeni al tuşuna basarak anında beğenisini arttırabilir ve istediği rakama ulaşabilir.