INFLUENCER NEDIR?

INFLUENCER NEDIR?

   Sosyal medyanın kendine has dilinin kelimelerinden biri de “influencer”. Like, follow, subscribe gibi kelimelere alıştık fakat gün geçtikçe yenileri ekleniyor bu döngüye. Peki asıl soru. “Influencer” ne demek? Influencer, influencer marketing yapan kişilere deniyor. Influencer marketing ise internet ünlülerinin içeriklerine ürün yerleştirerek yaptıkları sosyal medya pazarlamasına deniyor. Sosyal medyada daha çok kitleye sahip olan kişiler de bu işe soyundular. Kitlelerine ürün tanıtımları yaparak, videolarında fotoğraflarında sponsor ürünleri anlatarak üreticilerden ciddi reklam kazancı sağladılar. 


    Bir ürün tanıtımı için 100 bin TL isteyen sosyal medya ünlülerini duymuşsunuzdur. On beş saniyelik bir instagram story’sinde ürün tanıtma karşılığında 100 bin TL kazanmak kulağa rüya gibi gelse de günümüzde bu paraları her gün kazanan influencerlar gerçekten de var. Yaşadıkları lüks hayat ise milyonlarca genci bu sektöre özendiriyor. Üniversite mezunu olup sabit bir maaş almak yerine yüzbinler kazanma hayali onları sosyal medyada içerik üretmeye sevk ediyor. Öncelikle bu  işi yapmak için takipçilerinizin olması lazım. Peki bu iş bu kadar kolay mı? Gerçek Türk takipçi sahibi olmak için neler gerekli? 


    Tabii ki de bolca sabır, özveri ve emek. Yaratıcı ve özgün içerik de sizi diğerlerinden ayıracak en önemli iki faktör. Çünkü o kadar çok kullanıcı var ki sıyrılmak gerçekten çok zor. Herkes aynı işi yapabilseydi zaten bu paralar kazanılamazdı. Yapılan işi en kaliteli, en farklı şekilde sunmanız lazım. Influencer olmak için öncelikle kitle sahibi olmalısınız. Bunun için de yukarıda belirttiğimiz özellikler gerekli. Eğer siz de böyle hayallere sahipseniz zaman kaybetmeden başlamalısınız. Unutmayın bu işin sırrı sabır ve yaratıcılık..